Verjaardagsfeest met tattoos“Dag opa”. De kleindochter van rond de twintig jaar kwam binnen en begroette haar opa hartelijk. Ze aaide hem liefdevol over zijn wang en zei: “U gloeit helemaal. Komt dat van de wijntjes?” Opa zei dat hij maar twee glazen op had. Maar hij veronderstelde dat het toch wel door de wijn kwam maar ook omdat het al wat later op de avond was.

“Dag opa”. De kleindochter van rond de twintig jaar kwam binnen en begroette haar opa hartelijk. Ze aaide hem liefdevol over zijn wang en zei: “U gloeit helemaal. Komt dat van de wijntjes?” Opa zei dat hij maar twee glazen op had. Maar hij veronderstelde dat het toch wel door de wijn kwam maar ook omdat het al wat later op de avond was.

Verjaardagsfeest met tattoos“Wat zie je er goed uit?” zei hij tegen zijn kleindochter. Zij bedankte hem voor het compliment en scheurde een pleister van haar pols af. Daaronder kwam een dik gedrukte zwarte tattoo tevoorschijn. Waar ze werkte mochten ze haar tattoo niet zien en dus verborg ze die. Nette pantalon, keurige blouse, geen dubbele oorbellen of piercings en geen tattoos was daar voorschrift geworden.

Opa schrok en zei dat hij tattoos maar niets vond. De kleindochter vond ze juist geweldig. Opa zei dat het bij voetballers ook schering en inslag was. Als ze hun shirtjes uittrokken zag je soms hele grote tattoos. De kleindochter vond het juist geweldig. Ze wilde er ook nog een in haar nek laten zetten. Ze zou ze ook wel overal op haar armen willen. Opa zei ronduit dat hij dat afkeurde. Het was ook slecht voor je huid. Die kon dan ook niet goed meer ademen. Als je na zoveel jaar ineens adem tekort had, dan kon je nog wel eens eerder dood gaan. “Dat kan me niet schelen. Dan heb ik in ieder geval mijn tattoos gehad. En die vind ik mooi.”

Opa richtte zich tot de anderen. “De jeugd van tegenwoordig, ze zijn niet meer te begrijpen.”