VerjaardagscadeauMijn moeder is kort geleden 83 jaar geworden. Muziek loopt als een rode draad door haar leven en dat van haar voorouders. Als cadeau kreeg ze van mijn vrouw en mij een uitnodiging om samen met mij, ik ben haar oudste kind, naar een recital te gaan van pianist Wibi Soerjadi. VerjaardagscadeauMijn moeder is kort geleden 83 jaar geworden. Muziek loopt als een rode draad door haar leven en dat van haar voorouders. Als cadeau kreeg ze van mijn vrouw en mij een uitnodiging om samen met mij, ik ben haar oudste kind, naar een recital te gaan van pianist Wibi Soerjadi.

Op de afgesproken avond reed ik na mijn werk naar haar appartement. Ze had voor ons tweeën gekookt. Daarna reden we samen naar landgoed Wulperhorst bij Zeist. In zijn eigen huis speelde Soerjadi op zijn vleugel diverse stukken van Beethoven, Chopin en Liszt, maar ook enkele stukken die hij zelf gecomponeerd heeft. En zogenaamde transcriptions van muziek uit deze tijd. Hij maakt eigen composities rondom filmmuziek, bijvoorbeeld van The Lion King of van liederen van de popgroep Queen. Nu ik dit uittyp heb ik op de achtergrond muziek van een Youtube fimpje met deze Queen medley die hij speelde in de Gelredome in Arnhem in 2011.

Verjaardagscadeau Ik moet zeggen dat hij geweldig goed piano speelt. Hij werkt hard voor je, zal ik maar zeggen. Alle tonen van de piano werden gebruikt, alle vingers tegelijk gebruikt, snel en muzikaal. Ik weet dat mijn moeder dat geweldig vindt. Ze heeft een conservatorium opleiding (viool) en haar vader speelde deze stukken van de bekende klassiek pianisten op de piano en haar grootvader nog veel meer. Het blijkt dat haar grootvader deze stukken destijds een half jaar lang in Indonesië speelde. Zo hoor je nog eens wat van vroeger!

De foto is van de vleugel zonder Wibi, want tijdens de voorstelling mochten er geen foto's gemaakt worden.

Alleen de ontvangst was wat onhandig en amateuristisch. Maar voor zijn muziekspel, petje af.

Een meer dan geslaagd verjaardagscadeau, mijn moeder en ik hebben een geweldige avond gehad. Ze was dan ook erg dankbaar toen ik haar weer naar huis bracht 's avonds.