Vergoeding schoolboeken: 308 euroOuders van middelbare scholieren krijgen in december 2008 308 euro per kind, omdat de schoolboeken nog niet gratis worden, zoals het kabinet eerder had toegezegd.
Vergoeding schoolboeken: 308 euroOuders van middelbare scholieren krijgen in 2008 308 euro, omdat de schoolboeken nog niet gratis worden, zoals het kabinet eerder had toegezegd.

Bij het kabinetsoverleg van de week bleek dat het zijn belofte om schoolboeken volgend schooljaar helemaal gratis te maken, nog niet haalt. De scholen moeten de grote hoeveelheid boeken Europees aanbesteden en dat gaat niet meer voor september.

Nu wordt 308 euro per leerling beschikbaar gesteld. Dat belastingvrije bedrag is bedoeld om schoolboeken te kopen. Maar vaak zijn ouders veel duurder uit. Het ministerie van Onderwijs zegt dat de 308 euro op een gemiddelde is gebaseerd en dat het in veel gevallen de kosten zal dekken.  Het geld wordt betaald volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank. In het schooljaar 2009-2010 moet het geld dan direct naar de scholen gaan. (RTLNieuws.nl/NOS)