Misericordia et MiseraPaus Franciscus heeft aan het einde van het jaar van barm­har­tig­heid alle pries­ters blijvend de be­voegd­heid verleend om degenen die abortus hebben gepleegd te absolveren. Paus Franciscus heeft aan het einde van het jaar van barm­har­tig­heid alle priesters blijvend de bevoegdheid verleend om degenen die abortus hebben gepleegd te absolveren.

Misericordia et MiseraOp zijn blog Arsacal.nl schrijft Mgr. Jan Hendriks, hulpbisschop van Bisdom Haarlem-Amsterdam: “Aan het einde van het jaar van de barm­har­tig­heid heeft paus Franciscus de Apostolische Brief Misericordia et Misera (20 november 2016) gepubliceerd. In nr. 12 van dit schrijven worden deze bevoegdheden aan de priesters verleend.”

Ook zegt Mgr. Hendriks: “Een priester kan dus van abortus ontslaan en deze bevoegdheid in principe overal ter wereld uitoefenen.” en “De paus beklemtoont nog eens zowel de ernst van de zonde van abortus als de noodzaak om degenen die abortus hebben gedaan met liefde tegemoet te treden: er is geen zonde die niet door de barm­har­tig­heid van God vernietigd kan worden!”

Lees voor meer details het artikel op Arsacal.nl: