Shirt met het La Manif pour Tous logoWie het waagt met dit shirt rond te lopen op de Champs Élysees in Parijs, loopt het risico opgepakt te worden. Wat staat er dan op het shirt dat zo subversief is dat de politie je oppakt? Het logo van La Manif Pour Tous! Wie het waagt met dit T-shirt rond te lopen op de Champs Élysees in Parijs, loopt het risico opgepakt te worden. Wat staat er dan op het shirt dat zo subversief is dat de politie je oppakt? Het logo van La Manif Pour Tous!

Shirt met het La Manif pour Tous logoDe situatie in Frankrijk is behoorlijk gespannen met het legaliseren van het ‘homohuwelijk’ en de massale demon­straties van La Manif pour Tous. Tijdens de demonstratie van 24 maart werd reeds buiten­propor­tioneel geweld gebruikt door de massale politie­macht. Nu zijn in de nacht van 8 op 9 april zelfs 24 jongens gearresteerd… voor het dragen van een shirt met daarop de afbeelding van een vader, moeder en twee kinderen!

Een van de grote Franse kranten noteerde de volgende opmerking van een politie­woordvoerder over de arrestatie: “Met onze beveiligings­camera's zagen we een jongeman die een Manif Pour Tous sweatshirt droeg.”