Google Veilig InternetGoogle, Mijn Kind Online, Digivaardig & Digibewust en Pestweb bundelen krachten voor veiliger internet voor kinderen. Het resultaat is het Familiecentrum voor Veilig Internet.
Google, Mijn Kind Online, Digivaardig & Digibewust en Pestweb bundelen krachten voor veiliger internet voor kinderen.

Google Veilig InternetOnlangs heeft Google het Familiecentrum voor Veilig Internet geïntroduceerd. Google wordt hierbij geholpen door Mijn Kind Online, Digivaardig & Digibewust en Pestweb die ieder vanuit zijn eigen expertise zorgen voor adviezen en antwoorden op vragen van ouders. Praktische tips voor dagelijkse problemen worden gegeven door leerkrachten en ouders die werkzaam zijn bij Google en partnerorganisaties in Nederland, op basis van eigen ervaringen.

Het Familiecentrum van Google op www.google.nl/veiliginternet biedt informatie over de ingebouwde veiligheidsoplossingen in Google-producten. Hoewel geen enkel zoekfilter honderd procent accuraat is, kunnen ouders hiermee zoveel mogelijk voorkomen dat kinderen in aanraking komen met ongewenste websites of beelden.

Met SafeSearch kunnen ouders het zoekfilter instellen op de gewenste mate van filtering. De YouTube Veiligheidsmodus zorgt ervoor dat video’s met ongewenste beelden niet naar voren komen in de zoekresultaten. Ook komen gerelateerde video's of afspeellijsten en ongepaste reacties op video’s niet naar boven. Daarnaast maken deelopties op onder andere YouTube, Picasa en Blogger het mogelijk om alleen content met zelf uitgekozen personen te delen.

Het Familiecentrum van Google vind je hier: www.google.nl/veiliginternet