VBOK Expo op Internationale Dag van het KindDe internationale dag van het kind wordt jaarlijks ge­vierd op 1 juni. De VBOK richtte die dag de schijn­wer­pers op de rechten van het ongeboren kind. Zij organiseerde op 1 juni daarom een speciale expositie in drie grote steden. VBOK Expo op Internationale Dag van het KindDe internationale dag van het kind wordt jaarlijks gevierd op 1 juni. De VBOK richtte die dag de schijnwerpers op de rechten van het ongeboren kind. Zij organiseerde op 1 juni daarom een speciale expositie in drie grote steden.

Hoe pakt het leven voor jou uit

Het thema van de expositie is ‘Hoe pakt het leven voor jou uit?’ Daarbij is er speciale aandacht voor de positie van het ongeboren leven. “Want een kind heeft vanaf het eerste begin het recht om het leven uit te pakken, om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn” zegt Arthur Alderliesten, directeur van de VBOK. “Daarnaast willen we met de expositie benadrukken hoe mooi en bijzonder het leven is.”

Hulp bij onbedoelde zwangerschap

Bij een onbedoelde zwangerschap kan het recht van het ongeboren kind ter discussie staan. Complexe omstandigheden, twijfels en zorgen kunnen hierbij een grote rol spelen. Siriz biedt hulp bij onbedoelde zwangerschap, zo zijn er in de steden waar geëxposeerd wordt hulpposten waar vrouwen (en mannen) terecht kunnen voor hulp en begeleiding in de keuzes die ze moeten maken. “Wij steunen dit werk van harte” zegt Alderliesten, “zelfs als het leven anders uitpakt dan gepland, kan er hoop voor de toekomst zijn.”