Vaticaan brengt medicijn op de marktHet Vaticaan heeft onlangs een eigen medicijn op de markt gebracht: onder de titel ‘medicijn voor de ziel’ wordt een doosje met een rozenkrans te koop aangeboden. Het Vaticaan heeft onlangs een eigen medicijn op de markt gebracht: onder de titel ‘medicijn voor de ziel’ wordt een doosje met een rozenkrans te koop aangeboden.

Het gaat volgens de ‘bijsluiter’ om een “preventief middel ter verzorging van de ziel op basis van het gebed”.

Vaticaan brengt medicijn op de marktHet nieuwe ‘medicijn’, dat “59 korrels voor het hart” bevat, is een ludiek middel om de rozenkrans onder de aandacht te brengen. Het idee zou afkomstig zijn van paus Franciscus, wiens afbeelding op het doosje staat.

Voor het gebruik wordt “eenmaal daags” geadviseerd, maar “in dringende gevallen naar behoefte van je ziel”. “De dosering is hetzelfde voor kinderen en volwassenen”, aldus de tekst op het doosje. “Het helpt om te groeien in heiligheid en om het koninkrijk van de hemel binnen te gaan.

Het ‘medicijn voor het hart’ is onbeperkt houdbaar en heeft “geen bijverschijnselen”.

Als enige waarschuwing wordt gegeven het product buiten het bereik van kleine kinderen te houden. (dionysiusparochie.nl)