ValentijnsverkiezingHet is opval­lend te noemen dat de twee kleine, nog echt chris­te­lijke par­tijen, Chris­ten­Unie en SGP, beide Valen­tijns­dag aan­grijpen om een poli­tiek state­ment te maken, in de aanloop naar de verkiezingen. Het is opvallend te noemen dat de twee kleine, nog echt christelijke partijen, ChristenUnie en SGP, beide Valentijnsdag aangrijpen om een politiek statement te maken, in de aanloop naar de verkiezingen.

Op Facebook zagen we de volgende twee statements voorbij komen.

Statement op Valentijnsdag van de ChristenUnie

Statement op Valentijnsdag van de SGP

Voor de leesbaarheid hebben we de tekst van de brief van Kees van der Staaij even overgetypt.

Kies elkaar

Een stabiele relatie, gebaseerd op liefde en trouw is één van de kostbaarste dingen in het leven. Dat je iemand hebt van wie je houdt en die van jou houdt. Met wie je oud wil worden. Waar je kinderen mee wilt krijgen.

Vaak staat de romantiek centraal. En dat is mooi: het begin van een relatie is nogal eens heel romantisch. Maar als je al 20 of 40 jaar samen bent, in voor- en tegenspoed, is dat bijzonder en waardevol.

De Bijbel omschrijft de liefde als geduldig, vriendelijk en niet jaloers. Prachtig toch?

Vandaag zou ik tegen je willen zeggen: investeer in je relatie! Juist omdat relaties nooit perfect zijn en overal wel eens teleurstelling of verdriet is. Verras je geliefde. Niet alleen met een bos bloemen. Maar ook door een keer de stofzuiger te pakken terwijl je daar eigenlijk een hekel aan hebt. Of je partner onverwacht mee uit eten nemen. Zeg eens gewoon wat je in hem of haar waardeert. Geef elkaar het beste van je tijd.

Kinderen floreren ook als hun houders van elkaar houden. Dat hun ouders samen gelukkig zijn, is een kostbaar geschenk dat niet in geld is uit te drukken.

Kies voor de ander.
Kies elkaar.

Kees van der Staaij – SGP