Trouwen in de kerkSteeds meer bruidsparen willen hun huwelijk kerkelijk laten inzegenen. Dat blijkt uit een enquête die het blad Bruid & Bruidegom Magazine onder zo’n 2500 stellen hield. Het magazine doet sinds 1992 onderzoek naar ontwikkelingen op het gebied van trouwen in Nederland. Steeds meer bruidsparen willen hun huwelijk kerkelijk laten inzegenen. Dat blijkt uit een enquête die het blad Bruid & Bruidegom Magazine onder zo’n 2500 stellen hield. Het magazine doet sinds 1992 onderzoek naar ontwikkelingen op het gebied van trouwen in Nederland.

Trouwen in de kerk Zo’n 53 procent van de stelletjes die aan de peiling meededen gaf aan dat ze hun huwelijk in de kerk willen laten inzegenen. Dat is een forse stijging ten opzichte van zes jaar geleden, toen 38 procent van de ondervraagden aangaf hun huwelijk in de kerk te willen laten bevestigen.

Vooral binnen de rooms-katholieke Kerk is een toenemende belangstelling voor inzegeningen te bespeuren. Ook blijkt de toeloop naar cursussen voor huwelijksvoorbereiding groot te zijn. In de protestantse kerken zou niet direct een grote verandering te constateren zijn.

Hoogleraar demografie Jan Latten denkt dat de toegenomen interesse voor een kerkelijk huwelijk samenhangt met de afgenomen belangstelling voor trouwen. „De mensen die nu voor een huwelijk kiezen, zijn relatief meer gelovig en hechten aan traditionele waarden en gevoel voor symboliek.” (Reformatorisch Dagblad)