VaderdagtrofeePeter Brons heeft vrijdag 19 juni de jaarlijkse vaderdagtrofee gewonnen. Deze werd voor het derde jaar uitgereikt tijdens de Vadertop, een symposium over vaderschap van de Universiteit van Amsterdam, het Vader Kennis Centrum en IkVader.nl. Peter Brons heeft vrijdag 19 juni de jaarlijkse vaderdagtrofee gewonnen. Deze werd voor het derde jaar uitgereikt tijdens de Vadertop, een symposium over vaderschap van de Universiteit van Amsterdam, het Vader Kennis Centrum en IkVader.nl.

VaderdagtrofeeHoe belangrijk zijn vaders voor kinderen? Wat is hun (gewenste) rol en positie? Die vragen stonden centraal tijdens het symposium. Wetenschappers, vaders en andere betrokkenen gaven hun visie op het vaderschap.

De aanleiding voor het symposium is het 100-jarig bestaan van het fenomeen vaderdag. De organisatoren zien het evenement als de aftrap voor een jaarlijks terugkerende Vaderlezing, waarbij een topwetenschapper zijn of haar visie geeft op het vaderschap.

Aan het eind van de dag vond voor de derde maal de uitreiking plaats van de Vaderdagtrofee m/v. De trofee wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar het meest heeft ingespannen voor kinderen en hun vaders.

Dit jaar ging de prijs naar Peter Brons omdat hij begin dit jaar als eerste strafvervolging van een moeder wist te bewerkstelligen om een omgangsregeling met zijn kind veilig te stellen. Nadat zijn ex-vrouw jarenlang zich niet aan de omgangsregeling had gehouden, zag hij geen andere manier dan naar de politie te stappen en haar aan te klagen.

Het Vader Kennis Centrum
Ikvader.nl