Fathers for GoodDe katholieke broederschap Knights of Columbus heeft begin augustus tijdens haar jaarlijkse charitatieve conventie in Quebec het initiatief ‘Fathers for Good’ gelanceerd om mannen te helpen hun huwelijks- en gezinsband te versterken. De katholieke broederschap Knights of Columbus heeft begin augustus tijdens haar jaarlijkse charitatieve conventie in Quebec het initiatief ‘Fathers for Good’ gelanceerd. Doel van het initiatief is mannen te helpen hun huwelijks- en gezinsband te versterken in een cultuur die “weinig waarde hecht aan vaderschap”.

Fathers for GoodBij de presentaite van het initiatief werd een speciale website geopend. “Vaderschap is een gave, een privilege en een verantwoordelijkheid”, zegt Supreme Knight Carl A. Anderson op de website. “Door trouw te zijn aan onze roeping als echtgenoot en vader,” zegt Anderson, “zijn we uiteindelijk trouw aan onszelf.” Door video’s, podcasts, een boekwinkel en de mogelijkheid om per email vragen te stellen, geeft de site deskundig advies over hoe mannen beter echtgenoot en vaders kunnen zijn.

Ook komen mannelijke spiritualiteit en de relatie van mannen met God aan de orde, hetgeen op de meeste mannensites vergeten wordt, aldus de Knights. (CNA/KN)