Ik had vanwege vaderdag onze jongens uitgenodigd om te gaan ‘Grieken’. In Militaire Dienst heb ik dat regelmatig gedaan in het Duitse plaatsje Zeven, vlakbij de kazerne Seedorf. Maar daarna nooit meer. Ik vond het een aardig idee om dat nu weer eens te doen. Daarna hebben we thuis nog ijs gegeten en ontving ik van de jongens een cadeau, maar heb ik hen ook een cadeau gegeven.

Ik had vanwege vaderdag onze jongens uitgenodigd om te gaan ‘Grieken’. In Militaire Dienst heb ik dat regelmatig gedaan in het Duitse plaatsje Zeven, vlakbij de kazerne Seedorf. Maar daarna nooit meer. Ik vond het een aardig idee om dat nu weer eens te doen. Daarna hebben we thuis nog ijs gegeten en ontving ik van de jongens een cadeau. maar heb ik hen ook een cadeau gegeven.

Ik heb aan ieder van de jongens een exemplaar gegeven van het onlangs opnieuw uitgegeven boekje van Mgr. Leonard met de titel “Je lichaaBoek van Mgr. Léonard: Je lichaam om lief te hebbenm om lief te hebben”. Op deze website staat een recensie over dit boekje. Ik heb het concreet in viervoud aangeschaft en stak nog ongeveer het volgende verhaal af:

“Vaderdag. Een deel van de definitie van vader is: iemand die aan zijn kinderen richting geeft. Allereerst door het voorleven en getuigenis geven. Door goed te doen en fouten te bekennen. Richting geven voor gebed, ik heb jullie, samen met mama, het getijdenboek gegeven. Richting geven voor de te vergaren kennis, jullie hebben het catecheseboek Youcat ontvangen. En nu vandaag, op vaderdag, wil ik jullie een boekje schenken op gebied van moraal.

Ga je dat lezen? Ik denk van wel als je iets wilt weten. Als je innerlijk iets zoekt. Als je ergens naar verlangt. Kijk dan naar de inhoudsopgave en blader het boekje door, scan het en als iets je treft: lees dan die passage. Als je je innerlijk iets afvraagt, kan je een antwoord krijgen. Als je iets zoekt, kan je in dit boekje iets vinden. Ook de komende vakantieperiode kan een aanleiding zijn om erin te lezen: als je ontspanning samen wil laten gaan met vervulling, leeg worden wilt laten vervullen door zingeving.

 

  • De schrijver: Mgr. Leonard: ik ken hem, ik heb hem als driedaagse retraiteleider gehad.
  • De uitgever: Betsaida. Ik ken die uitgeverij. Ik heb hun eerste jaarrekening gemaakt en ken de mensen.
  • De inhoud: ik ben diaken geworden om het Woord van God te verkondigen. Omdat het naar mijn idee vaak diffuus, dubbelzinnig en lauw verkondigd wordt in onze tijd en onze streken. En dat in een tijd, waar op het gebied van met name de seksualiteit alle afwijkende en destructieve vormen mogelijk zijn die mensen maar kunnen bedenken en waartoe de satan verleidt en welke de media op de meest indringende wijze tot in de slaapkamers, 24 uur per etmaal en 7 dagen per week aanbiedt.


De inhoud van het boekje: ik sta er niet alleen achter, het is ook beter en completer verwoord dan ik het kan. Het is waarheid waardoor je duidelijk wordt welke richting je je seksualiteit kunt geven. Waarom je iets doet of laat. Het is ook interdisciplinair te gebruiken. De methode om met bekoringen en situaties om te gaan, de kracht van het Hoogste Lichaam, dat van Christus in de Eucharistie en de mildheid en barmhartigheid en vrijmaking van de Biecht, worden in dit boekje uitstekend en helder beschreven en kunnen net zo goed toegepast worden op andere neigingen die je christelijk moet beheersen. Zet voor onkuisheid in de plaats stelen of overgrote verzamelwoede, eigengereidheid of alle tijd besteden alleen aan eigen interesses.

Ontvang het boekje dat ikzelf zojuist in handen heb gekregen van mama die dat boekje besteld had om te kijken of het iets voor jullie is. Ik heb het doorgenomen en geef het jullie uit een vaderlijk hart. Doe er je voordeel mee!”

Papa