Francesco Marto - ziener van FatimaFrancisco Marto, een van de Fatimazienertjes, is volgens zr. Irma Angela Coelho, een uitstekend rolmodel voor kinderen. Zr. Coelho bestudeerde het leven van Francisco en zei dit bij gelegenheid van de 100ste geboortedag van de heilige Francisco. Francisco Marto, een van de Fatimazienertjes, is volgens zr. Irma Angela Coelho, een uitstekend rolmodel voor kinderen. Zr. Coelho bestudeerde het leven van Francisco en zei dit bij gelegenheid van de 100ste geboortedag van de heilige Francisco.

Francesco Marto - ziener van FatimaZuster Irma Angela Coelho, professor en doctor, werd afgelopen week geinterviewd bij gelegenheid van een conferentie die in Fatima plaatsvond om de 100ste geboortedag van de heilige Franciso te vieren. De conferentie droeg als titel ‘Francisco Marto – groeien in de gave’ en was gericht op de spiritualiteit van kinderen.

Volgens de zuster biedt de heilige de jeugd van vandaag het voorbeeld van gehoorzaamheid, zuiverheid, bescheidenheid, devotie van de Eucharistie en liefde voor de zondaars. Hij was volgens haar een heel normale jongen, die iets buitengewoons meemaakte waardoor hij bepaalde deugden en karaktertrekken ontwikkelde die voor kinderen van vandaag fundamenteel lijken.

Samen met de herderskinderen Lucia en zijn zus Jacintha zag Francisco tussen mei en oktober 1917 drie keer de heilige Maagd Maria nabij het Portugese stadje Fátima. Zij riep de kinderen op vooral veel te bidden voor de redding van de wereld.

Lees het volledige artikel bij Zenit, in het Engels