Uit liefde voor jou...Ter gelegenheid van Valentijnsdag wordt door heel Nederland de Marriageweek gehouden. Van maandag 7 t/m maandag 14 februari is het de bedoeling dat het huwelijk eens goed in het zonnetje wordt gezet en echtparen dat ook voor zichzelf doen. Katholiekgezin.nl doet op haar eigen manier een duit in het zakje met de actie Uit liefde voor jou…
Ter gelegenheid van Valentijnsdag wordt door heel Nederland de Marriageweek gehouden. Van maandag 7 t/m maandag 14 februari a.s. is het de bedoeling dat het huwelijk eens goed in het zonnetje wordt gezet en echtparen dat ook voor zichzelf doen. Katholiekgezin.nl doet op haar eigen manier een duit in het zakje met de actie Uit liefde voor jou…

Lezers kunnen op de site laten weten wat zij in de week vóór Valentijnsdag, de Marriage Week, voor extra’s doen voor hun man of vrouw.

Resultaten: Hier kun je bekijken welke ideeën zijn ingezonden

Het initiatief van de Marriage Week is in 1997 in het Verenigd Koninkrijk ontstaan met als doel mensen vanuit de positieve kant naar hun huwelijk te laten kijken. Inmiddels is het overgewaaid naar vele andere landen, waaronder ook Nederland.

Waarom een actie van katholiekgezin.nl

Uit liefde voor jou...Wij leven in een wereld waar, vaak ongevraagd, van alles op ons afkomt: elke dag bereikt ons nieuws over oorlogen, honger, dood en verderf. Ook in je persoonlijk leven word je vaak uit je evenwicht gebracht door tegenslagen en berichten over echtscheidingen en al het verdriet dat dit met zich meebrengt. Een luisterend oor bieden en voor je medemens in nood bidden is meestal het enige wat je kunt doen. En dan ook  maar hopen en bidden dat het je niet zelf overkomt.

Trouwen is een werkwoord

Is dat echt alles wat we kunnen doen? Of is er misschien toch iets meer? Ja, dat is er! Trouwen is een werkwoord en het vraagt dus inzet van beide partners om trouw te blijven aan de beloftes, de verwachtingen en de hoop die jullie op je trouwdag koesterden. Je moet dus als getrouwd stel veel in je relatie investeren: een relatie kost tijd. En dat is soms net de ontbrekende factor in de wereld waarin wij leven. We hebben het tegenwoordig veel drukker met de opvoeding van de kinderen, met het werk en met je eigen persoonlijke ontwikkeling. De kinderen moeten gehaald en gebracht worden naar sport en hobby’s, het werk eist veel inzet en flexibiliteit en daarnaast wil je graag ook nog wat sporten of je eigen hobby’s of studie blijven doen. Waar haal je nog de tijd vandaan om een gezellige echtgenoot of echtgenote te kunnen zijn?

Uit liefde voor jou

Met de actie Uit liefde voor jou… wat doe jij deze week voor extra's voor je man of je vrouw! nodigt de website katholiekgezin.nl de lezers uit te vertellen hoe zij tijd maken voor hun huwelijk. Katholiekgezin.nl daagt de lezers uit speciaal in deze Marriageweek iets extra’s te doen voor je man of vrouw. Iets waarvan je denkt dat je je echtgenoot of echtgenote echt blij mee maakt. Vul op het formulier in wat je hebt bedacht/gedaan en deel het met anderen. Zo kun je de andere lezers inspireren. Wie weet welke originele ideeën er uit de bus rollen.

‘Ik kan me nog herinneren, dat ik met mijn vrouw in een bouwmarkt aan de kassa stond. De mensen gaven geld uit aan lampenkappen, behang en vloerkleden en ik dacht bij mezelf: is het niet interessant hoeveel tijd en geld we besteden om onze huizen en woningen in te richten? Maar hoe weinig tijd en geld besteden we om onze relatie op te bouwen? Terwijl dat huis er alleen maar is om onze relatie tot onderdak te zijn.’

Richard Kane
oprichter van Marriage Week

Eerder hield katholiekgezin.nl de actie Voor mijn gezin waarbij de lezers aan elkaar op de site vertelden wat zij hadden gedaan of van plan waren te doen speciaal voor hun gezin. De actie was voor de jonge site een groot succes: lezers deelden ervaringen en merkten dat zij niet alleen staan voor de mooie en moeilijke opdracht in deze wereld gezin te zijn.

Met de actie Uit liefde voor jou… wat doe jij deze week voor extra's voor je man of je vrouw! wil katholiekgezin.nl iedereen een hart onder de riem steken om steeds weer te investeren in je relatie met elkaar als echtgenoten.

Overige links

www.katholiekgezin.nl/uitliefdevoorjou
www.marriageweek.nl
www.marriage-weekinternational.com