Actie Uit liefde voor jou...Ter gelegenheid van Valentijnsdag wordt van 7 t/m 14 februari door heel Nederland de Marriageweek gehouden om het huwelijk eens goed in het zonnetje te zetten. Katholiekgezin.nl spoort met de actie Uit liefde voor jou lezers deze week aan op de site aan elkaar te vertellen wat zij voor extra’s doen voor hun man of vrouw.
Lees meer…

Rozen

Ik ga in ieder geval geen rozen kopen – de prijzen gaan door het dak onder invloed van aankomende Valentijnsdag. Zal ik toch creatief moeten zijn met een persoonlijk gedicht of zo…

anoniem

 Uit liefde voor jou

Blijdschap

Door alle aandacht die er deze week is voor het huwelijk ga ik me eens echt bewust zijn hoe bijzonder het is dat we door God aan elkaar gegeven zijn. Dat uit zich dan in blijdschap als we samen zijn. Ook gaan we zaterdag naar het relatiefeest van de nieuwe gezinnen en Nieuwkuijk.

Karin

Klusjes

Ik ga eindelijk eens die klusjes doen die al maanden op mijn bordje liggen…

Jan, Baarn

Huwelijksbelofte

Wij gaan op 13 februari met ons hele gezin naar de huwelijkszondag in Tilburg waar mijn vrouw en ik onze huwelijksbelofte weer gaan uitspreken naar elkaar.

John Dommeck, Berkel-Enschot

Werkwoord

Ik doe helemaal niets extra's deze week. Al dat commerciële gedoe rond Valentijnsdag is aan mij niet besteed! Trouwen is een werkwoord en ik doe het hele jaar door mijn best om onze relatie goed te houden.

Marjan, Enkhuizen

Televisie

Deze week ga ik geen televisie kijken, maar uitgebreid tijd maken om te praten met mijn vrouw over wat haar bezighoudt.

John, Zoetermeer

Dinertje

Ik verwen mijn vrouw met een romantisch dinertje! Recept: breng de kids onder bij familie of vrienden, ruim de kamer netjes op, koop één mooie rode roos, zorg voor de juiste verlichting, steek wat kaarsen aan, haal het mooie servies uit de kast en benut de avond voor een goed gesprek!

Geert-Jan, Hengelo

 Meer liefhebben

Ik ga mijn man nog meer lief­hebben deze week. Mezelf meer weg­cijferen en hem meer aandacht geven. Zondag gaan we samen naar de huwe­lijks­zondag in Tilburg. Op valen­tijns­dag zelf wil ik hem ver­rassen met een mooi gedicht.

Mea, Berkel-Enschot

Kus

Laten weten aan mijn vrouw dat ik het waardeer dat ze altijd klaar staat voor mij. En ik zal haar bij thuiskomst steeds met aandacht begroeten met een echte kus.

Jan, Boxtel

 Weekendje weg

Probeer als verrassing een weekendje Parijs, Rome of Praag te boeken en regel eventueel dat de kids bij familie of vrienden kunnen worden ondergebracht. Neem eens de tijd voor elkaar en laat je mobieltje thuis!

anoniem

Recept

Ik ga eindelijk eens dat lekkere recept voor mijn man maken, wat we ooit van vakantie hebben meegenomen. Nou maar hopen dat het ook echt goed lukt.

Sandra, Utrecht

Iets speciaals

Elke dag iets voor de ander doen, even opbellen, een mailtje, iets lekkers klaarmaken, een bloemetje.

Josine van Mierlo-van der Velden, Den Bosch

Sterren

Een nachtwandeling maken en samen naar de sterren kijken!

anoniem

Thuiskomst

Als manlief thuis komt uit zijn werk wil ik gewoon lekker er helemaal zijn voor hem. Dat betekent dat ik even de boel de boel moet laten en tijd voor ontspanning neem. Even tijd voor elkaar nemen zorgt dat we ons samen kunnen opladen aan elkaar. Een paar minuten ( meer tijd is er niet in een druk gezin) is al zo heilzaam. Ook voor de kinderen is het leuk om te zien dat papa en mama aandacht aan elkaar besteden. Er ontstaat daardoor een fijne sfeer en van daaruit loopt het huishouden daarna veel soepeler want iedereen is meer in balans.

Frederike Lemmens, Terheijden

Er leuk uitzien

Deze week ga ik extra er op letten dat ik er leuk uitzie. In alle drukte van het dagelijks leven met kleine kinderen en een hond heb ik de neiging om elke dag maar weer die lekkere slobberige spijkerbroek en die oude trui aan te doen. Want dat zit zo lekker en je ziet er lekker niets op. Nu ga ik voor de schoonheid en de uitstraling in plaats van alleen maar egoistisch naar de praktische kant te kijken.

Thea van Boven, Ter Apel