Spraakmakende boeken: Trouw en wees onderdanig en Trouw en sterf voor haarUitgeverij Betsaida publi­ceert deze week de Neder­landse vertaling van twee boeken van Costanza Miriano, een Italiaans moeder en journa­liste. Deze boeken hebben in verschil­lende landen veel stof doen opwaaien. Uitgeverij Betsaida publiceert deze week de Nederlandse vertaling van twee boeken van Costanza Miriano, een Italiaans moeder en journaliste. Deze boeken hebben in verschillende landen veel stof doen opwaaien.

Sinds het verschijnen van haar eerste boek in 2011 Trouw en wees onderdanig (tientallen herdrukken) lokt ze wereldwijd zeer gevarieerde reacties uit. Van erg afwijzend tot uiterst enthousiast, haar standpunten over o.a. de rolpatronen van man en vrouw en over de betekenis van het feminisme laten niemand onberoerd.

Een boek voor haar en een boek voor hem

Spraakmakende boeken: Trouw en wees onderdanig en Trouw en sterf voor haar Eerst was er het boek Trouw en wees onderdanig waarin Costanza vriendinnnen aanspreekt om zich 'onderdanig' op te stellen naar hun man, omdat daar de weg naar een gelukkig huwelijk in ligt. Daarmee is de toon gezet. Ze legt uit hoe zij 'onderdanigheid' bedoeld en hoe dat bij het wezen van de vrouw hoort. Het boek bevat vele uitspraken die op zijn minst de wenkbrouwen doen fronsen.

Daarna heeft ze een soortgelijk boek geschreven voor de echtgenoot: Trouw en sterf voor haar. Tesamen zijn ze wellicht het ideale cadeau voor stelletjes die zich gaan verloven.

Costanza Miriano

Costanza Miriano (* Perugia, Italië 1970) is een Italiaanse, katholiek, echtgenoot en moeder van vier kinderen, twee jongetjes en twee meisjes. Zij studeerde klassieke talen en journalistiek. Ze werkt bij de Italiaanse zenders RAI en TG3 en ze is verbonden aan Avvenire, Il Timone, Credere en Il Foglio.

Vanwege haar duidelijke standpunten, zijn over de hele wereld de reacties zeer uiteenlopend. Van zeer lovend tot zwaar afkeurend. In Spanje heeft de overheid zelfs geprobeerd het boek op de zwarte lijst te krijgen.

Boekpresentatie

Costanza Miriano komt naar Nederland voor de presentatie van beide boeken. Uitgeverij Betsaida nodigt de belangstellenden graag uit voor de boekpresentatie op vrijdag 13 februari op het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4 te ’s-Hertogenbosch.

Betsaida

Meer informatie en bestellen via de website van Betsaida: