EO-programma: Zo zijn we niet getrouwdWat als je relatie op een dood spoor zit, er altijd ruzie en irritatie is en de kinderen de dupe worden? In het EO-programma ‘Zo zijn we niet getrouwd’ gaan Tooske en Bastiaan Ragas aan de slag met stellen die hun relatie een nieuwe kans willen geven. Wat als je relatie op een dood spoor zit, er altijd ruzie en irritatie is en de kinderen de dupe worden? Gooi je de handdoek in de kring of knok je ervoor? In het EO-programma ‘Zo zijn we niet getrouwd’ gaan Tooske en Bastiaan Ragas aan de slag met stellen die hun relatie een nieuwe kans willen geven.

EO-programma: Zo zijn we niet getrouwdIn het huis van de deelnemers worden camera’s opgehangen, zodat de stellen door middel van de beelden geconfronteerd kunnen worden met hun eigen gedrag. Daarna maken Tooske en Bastiaan samen met een team van therapeuten een plan van aanpak en moet het stel keihard aan het werk.

Het programma helpt de deelnemers om vast ingesleten negatieve patronen te herkennen en vervolgens te doorbreken. Bastiaan: “Wij zijn geen therapeuten, maar het samen terugkijken naar je eigen gedrag helpt enorm. De confrontatie met je eigen gedrag helpt je om te beseffen wat er mis gaat. Pas dan kan je ruimte maken om er iets aan te doen. We gaan met elkaar in gesprek en doen oefeningen die laten zien hoe dingen ook anders kunnen. Ik vind het vaak heel ontroerend om te zien wat je met een open houding en eerlijke gesprekken teweeg kunt brengen.”

Tooske: “Deze stellen willen echt hun relatie een nieuwe kans geven, daarom hebben zij zich opgegeven. Het is heel bijzonder dat zij ons hun vertrouwen geven en daar gaan we dan ook heel zorgvuldig mee om. We gebruiken geen eenvoudige formule, we maken samen met de professionele therapeuten maatwerk voor elk stel opnieuw. Daarbij staat het belang van het paar voorop. Heel veel situaties zullen heel herkenbaar zijn voor mensen die naar het programma kijken. Het is prachtig als wij paren een zetje de goeie richting kunnen geven in het verbeteren van hun relatie.”

Tooske en Bastiaan worden ondersteund door een team van therapeuten. De deelnemende stellen worden na de opnamen nog een half jaar begeleid door een relatietherapeut.