TV is ongezond voor ontwikkeling kindOnder verwijzing naar een weten­schap­pe­lijk onder­zoek op family­facts.nl over de mogelijke nega­tieve gevolgen van te veel tv kijken door kinderen, schrijft de De Dagelijkse Standaard dat je beter de tv de deur uit kunt doen. Of tenminste duidelijke grenzen moet stellen. Onder verwijzing naar een wetenschappelijk onderzoek op familyfacts.nl over de mogelijke negatieve gevolgen van te veel tv kijken door kinderen, schrijft de De Dagelijkse Standaard dat je beter de tv de deur uit kunt doen. Of tenminste duidelijke grenzen moet stellen.

TV is ongezond voor ontwikkeling kindVolgens Frank Verhoef kun je televiesie ook wel “op een goede manier gebruiken, door bijvoorbeeld het nieuws te volgen via RTL Nieuws of zelfs het NOS Journaal. Maar de meeste programma's zijn ronduit slecht en zonde van de tijd.”

Hij haalt in zijn stuk een onderzoek aan dat is gepubliceerd op Familyfacts.nl. Uit dat onderzoek blijkt dat “kinderen die meer naar de televisie kijken, een groter risico lopen op negatieve gevolgen zoals zwaarlijvigheid en concentratieproblemen. Ook is een grotere blootstelling aan seks en alcohol in de media gerelateerd aan een grotere kans dat tieners datzelfde gedrag in de praktijk zullen brengen.”

Het artikel bij de dagelijksestandaard.nl
Het artikel op www.familyfacts.nl