Trouwen en van elkaar houdenSoms hoor je: ‘Zouden er nog wel duurzame en gelukkige huwelijken bestaan?’ Voor sommige mensen schijnen zulke echtparen met de dag zeldzamer te worden. Echtscheidingen behoren tot de orde van de dag. En van echtparen die langdurig grote onenigheid hebben, wordt simpel gezegd dat: ‘Wat wil je ook met zo’n vrouw/man?’ Zelfs van beroemdheden halen de echtscheidingen nauwelijks meer de koppen van de kranten, of ze moeten echt buitengewoon zijn. Trouwen en van elkaar houdenJacques Gauthier

Soms hoor je: ‘Zouden er nog wel duurzame en gelukkige huwelijken bestaan?’ Voor sommige mensen schijnen zulke echtparen met de dag zeldzamer te worden. Echtscheidingen behoren tot de orde van de dag. En van echtparen die langdurig grote onenigheid hebben, wordt simpel gezegd dat: ‘Wat wil je ook met zo’n vrouw/man?’ Zelfs van beroemdheden halen de echtscheidingen nauwelijks meer de koppen van de kranten, of ze moeten echt buitengewoon zijn.

Wonderlijk genoeg blijken in de boulevardbladen juist duurzame verbintenissen breed te worden uitgemeten. Mensen houden van huwelijken die een voorbeeld zijn. Een gelukkig leven binnen een relatie is nog steeds een fundamenteel verlangen van veel jonge mensen. Als heeft het er vandaag dikwijls niet de schijn van, toch kunnen jonge mensen er heel veel aan doen om hun huwelijk duurzaam en gelukkig te maken. Dit ‘werkboek voor jonggehuwden’ geeft daar een heleboel aanwijzingen en voorbeelden voor. Natuurlijk is geen enkel huwelijk hetzelfde. Iedereen krijgt te maken met specifieke problemen, maar vaak blijkt daar toch een rode draad door heen te lopen en Jacques Gauthier stuurt doelbewust op die rode draad aan. Gauthier is katholiek theoloog en docent aan het Instituut voor Pastoraal van de st. Pauls universiteit van Ottawa in Canada. Zijn boek is bij de vertaling en bewerking echter aangepast aan de Nederlandse situatie. Dit boek is bedoeld voor gelovige mensen die zich bewust op hun huwelijk willen voorbereidingen, of voor jonggehuwden die de diepgang en het gesprek in hun huwelijk willen houden. Desondanks richt dit boek zich ook tot niet gehuwde partners en éénouder gezinnen. Een belangrijk deel is namelijk gewijd aan de omgang met kinderen binnen het gezin.

180 pag

€ 11,00

Colomba