Trouw beloven, moet je dat nog wel willen?!Sinds februari 2012 organiseert de JohannesAcademie debat- en discussie­avonden in Den Haag voor studenten en young profes­sionals over maat­schappe­lijke thema’s. Op vrijdag 22 maart a.s. zal de de vijfde discussie­avond plaats­vinden met als thema ‘Trouw beloven, moet je dat nog willen?!’. Sinds februari 2012 organiseert de JohannesAcademie debat- en discussieavonden in Den Haag voor studenten en young professionals over maatschappelijke thema’s. Op vrijdag 22 maart a.s. zal de de vijfde discussieavond plaatsvinden met als thema ‘Trouw beloven, moet je dat nog willen?!’.

Trouw beloven, moet je dat nog wel willen?!“En ze leefden nog lang en gelukkig…” lijkt alleen nog in sprookjes voor te komen. Of kan het ook nu nog waarheid worden in relaties van jonge mensen? Volgens cijfers van het CBS strandt één op de drie huwelijken tegen­woordig. Is een trouw­belofte 'tot de dood ons scheidt' nog zinvol en realistisch? En als we de vraag algemener stellen: Zijn wij nog bereid en instáát keuzes voor het leven te maken, trouw te zijn aan eenmaal gemaakte keuzes?

Een relatietherapeut, een getrouwd stel en een filosoof gaan over deze vragen in debat. Aan de hand van stellingen zullen zij hun standpunt verdedigen om daarna met elkaar en het publiek de discussie aan te gaan. Aansluitend aan The Big Issue zal een vormings­weekend: Liefde moet je leren plaatsvinden. Meer info vind je hier! Wat: ‘The Big Issue’, debat- en discussieavonden voor studenten en young professionals

Waarom: Denk na over wat jij belangrijk vindt en vorm je eigen oordeel!

   

Sprekers

Bert Ruitenbeek:   psycholoog en relatietherapeut
pater Thomas:   filosoof
getrouwd stel:   info volgt snel
   

Details

Wanneer:   vrijdagavond 22 maart 2013 om 19.30u
Waar:   Johanneszaal, Oude Molstraat 37 (in het centrum van Den Haag)
   

Programma

19.30 uur   ontvangst met drankje
20.00 uur   de sprekers aan het woord
20.30 uur   debat en discussie
21.30 uur   borrel