Ieder mens van waarde...Mgr. Hendriks schrijft Paas­zaterdag op zijn blog Arsacal.nl over de “wrange voor­pagina in dag­blad Trouw”. Hij klaagt hiermee het taal­ge­bruik aan in het artikel over de NIPT test die gemeen­goed dreigt te worden in Nederland. Ieder mens van waarde...Mgr. Hendriks schrijft Paas­zaterdag op zijn blog Arsacal.nl over de “wrange voor­pagina in dag­blad Trouw’. Hij klaagt hiermee het taal­ge­bruik aan in het artikel over de NIPT test die gemeen­goed dreigt te worden in Nederland.

“Een Downtest voor alle zwangere vrouwen is nabij, zodat die tijdig tot abortus kunnen overgaan” getuigt van een mentaliteit die je van een christelijke krant niet zou verwachten. Kennelijk heeft de hoofdredacteur het niet nodig geacht deze vreselijk grievende taal en verwerpelijke gedachtegang anders te formuleren.

De timing is ook ronduit schokkend: daags nadat we herdenken dat Christus voor ons gestorven is aan het kruis, vermeldt deze van oorsprong christelijke krant zonder schroom dat het logisch is dat een ongeboren baby met downsyndroom geaborteerd wordt.

Lees de blog op Arsacal.nl: