Marie HeurtinOp de vrijdagavond van het gezinsweekend zal kapelaan Johannes van Voorst een inleiding houden over de film Marie Heurtin. Daarna zal deze indrukwekkende film worden vertoond en zal erover in kleinere groepjes worden nagepraat. Marie HeurtinOp de vrijdagavond van het gezinsweekend zal kapelaan Johannes van Voorst een inleiding houden over de film Marie Heurtin. Daarna zal deze indrukwekkende film worden vertoond en zal erover in kleinere groepjes worden nagepraat.

Frankrijk, eind 19e eeuw. Wanneer Marie door haar ouders bij het Larnay Instituut wordt ondergebracht, weten de zusters geen raad met haar. Marie is namelijk zowel doof als blind. Zuster Marguerite is echter vastbesloten om de onaangepaste Marie te leren communiceren. Terwijl Marie’s belevingswereld langzaamaan groter wordt, gevuld met menselijk contact, vreugde en taal, ontstaat er een tedere band tussen haar en de jonge zuster.

Regisseur Jean-Pierre Améris (Les émotifs anonymes) verbeeldt het waargebeurde verhaal van Marie op ontroerende wijze, met Isabelle Carré als de vastberaden Marguerite. Op het filmfestival van Locarno won Marie Heurtin de Variety Piazza Grande Award.

Trailer

Van de film staat de trailer op Vimeo.com:

Gezinsweekend

Meer over het gezinsweekend van vrijdag 29 t/m zondag 31 mei 2015 staat op de speciale website.