Boekje - Best Spannend!Family Factory heeft een nieuw Inspi­ra­tie­boekje uitge­geven met TopTips dat gebruikt kan worden tijdens de Week van de Lente­kriebels. Zonder een visie of denk­richting op te dringen, wil Family Factory ouders bewust maken van de invloed van seksuele opvoeding. Family Factory heeft een nieuw Inspiratieboekje uitgegeven met TopTips dat gebruikt kan worden tijdens de Week van de Lentekriebels. Zonder een visie of denkrichting op te dringen, wil Family Factory ouders bewust maken van de invloed van seksuele opvoeding.

Boekje - Best Spannend!Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk het is dat ouders met hun kinderen over seksualiteit praten. Jongeren geven aan dat ze van hun ouders voorlichting willen krijgen. Niet alleen over seksualiteit, maar ook over de ‘gewone’ dingen als verliefdheid, relaties en gevoelens.

 

 

 

 

Family Factory heeft daarom een nieuw Inspiratieboekje gemaakt getiteld ‘Best spannend! TopTips van ouders over de seksuele opvoeding’. In dit boekje staan concrete tips, handvatten en voorbeelden hoe ouders met de seksuele opvoeding omgaan.

Bijvoorbeeld:

  • “Als je open over seksualiteit praat, weten je kinderen dat ze met hun vragen bij jou terecht kunnen. Ze hoeven dan niet alleen op internet op zoek te gaan naar antwoorden.”
  • “De seksuele opvoeding is niet alleen iets voor moeders. Ook vaders kunnen over seksualiteit praten!”
  • “Het is beter iets te vroeg te vertellen en dat op een later moment nogmaals uit te leggen, dan dat je te laat bent.”

Het boekje is geschreven door Arjet Borger met veel input van ouders met kinderen en jongeren tussen de 0-18 jaar. Arjet Borger schrijft, spreekt en adviseert al jaren over seksualiteit.

Het boekje is de tiende in de reeks Inspiratieboekjes van de Family Factory en wordt uitgegeven door Uitgeverij de JeugdZaak. Het boekje kost € 1,95 en kan worden gebruikt in de Week van de Lentekriebels die van 14 t/m 18 maart 2016 plaatsvindt. Ook leuk om weg te geven!

Meer informatie