Topoverleg over pro-lifezakenIn aanloop naar het Wereld Gezinscongres in 2009 wil de president van de Pauselijke Raad voor het Gezin, kardinaal Alfonso Lopez Trujillo, topoverleg met senatoren en parlementariërs uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika over dringende pro-lifezaken. De president van de Pauselijke Raad voor het Gezin, kardinaal Alfonso Lopez Trujillo, wil deze zomer topoverleg met senatoren en parlementariërs uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika over dringende pro-lifezaken. Dat zegt de kardinaal in de Vaticaanse krant L'Osservatore Romano.

Topoverleg over pro-lifezakenDe bijeenkomst zal plaatsvinden in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) en is onderdeel van een reeks bijeenkomsten in aanloop op het Wereld Gezinscongres dat in januari 2009 in Mexico City wordt gehouden.
 
Net als bij eerdere soortgelijke bijeenkomsten “hebben we vertegenwoordigers uitgenodigd van verschillende politieke partijen en landen om respectvol en open over de waarheid te spreken”, aldus kardinaal Trujillo. Deze gesprekken zijn "productief”, zelfs met de deelnemingen van niet-gelovigen, die "door middel van de rede ook tot de waarheid kunnen komen over pro-life en gezinskwesties".

Kardinaal Lopez Trujillo benadrukt dat het recht op leven vanaf de conceptie tot aan de natuurlijke dood "niet een dogmatisch ding van de katholieke Kerk is, maar een natuurlijke waarheid die vanuit de rede kan worden begrepen, omdat zij behoort tot de basisstructuur van het echte humanisme".
 
Hij kondigde aan dat eind dit jaar of begin volgend jaar een soortgelijke conferentie voor Europese politici zal worden belegd. (KN/CNA)