26 maart 2013 - Manif Pour TousOnder het motto ‘het is nog niet te laat’ willen de tegenstanders van het ‘homohuwelijk’ in Frankrijk zondag 26 maart 2013 opnieuw massaal protesteren tegen invoering ervan. Dat meldt het Duitse persbureau KNA. Onder het motto ‘het is nog niet te laat’ willen de tegenstanders van het ‘homohuwelijk’ in Frankrijk zondag 26 maart 2013 opnieuw massaal protesteren tegen invoering ervan. Dat meldt het Duitse persbureau KNA.

26 maart 2013 - Manif Pour TousHet protest, dat begin januari 1,2 tot 1,4 miljoen mensen op de been bracht, heeft inmiddels in de katholieke cabaretière Frigide Barjot een gezicht gekregen. Barjot, zelf lesbienne, is woordvoerster van de coalitie ‘Manif pour tous’. Komende zondag zal zij opnieuw de massademonstratie aanvoeren tegen het ‘homohuwelijk’ en het daaraan verbonden adoptierecht.

De organisatoren van ‘Manif pour tous’ rekenen opnieuw op meer dan een miljoen deelnemers.

Volgens opiniepeilingen zou de meerderheid van de Fransen geen probleem hebben met invoering van het ‘homohuwelijk’ maar wel met het daaraan gekoppelde recht om kinderen te adopteren, zoals de regering wil.

De strijdvaardige en humoristische blondine vindt dat “geen kind tot handelsobject mag worden”. Zij is ook verklaard tegenstanders van draagmoederschap. Ieder kind heeft recht op een vader en een moeder en het recht om te weten van wie het afstamt.

De tegenstanders van de invoering willen zondag in Parijs opnieuw laten zien dat zij met vele zijn en uit alle lagen van de bevolking. En dat zij wetsgetrouwe burgers zijn: ondanks de massale opkomst en de opstoppingen die de demonstratie in januari veroorzaakte verliep die nagenoeg zonder incident.

Aan de demonstratie nemen niet alleen duizenden katholieken deel, maar ook Joden en moslims. De voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie, kardinaal André Vingt-Trois, heeft in een interview gezegd blij te zijn met de manifestatie. De bisschoppen hebben zich herhaaldelijk uitgesproken tegen het regeringsvoornemen, dat begin april door de senaat wordt behandeld.

Zij eisten ook een brede maatschappelijke discussie.

Ondanks de maandenlange heftige discussies en de massale demonstraties door de tegenstanders heeft het Franse parlement de wetswijzigingen begin februari goedgekeurd.

Als het aan president Hollande ligt wordt de wetswijziging nog voor juli van kracht.

Barjot heeft de deelnemers aan de demonstratie opgeroepen om een luidkeels ‘non’ te laten horen. De demonstratie zal worden gehouden op de Avenue de la Grande Armee, een van de hoofdstraten van Parijs, omdat de politie het voornemen op de Champs Elysees te demonstreren heeft verboden om redenen van openbare orde.

Barjot wil echter niet opgeven. “Het is nog niet te laat”, roept zij. “Wij willen naar de Champs Elysees.” (Katholiek Nieuwsblad)