Tim Guénard - Sterker dan de haatDe Nederlandse vertaling van het boek Plus fort que la haineSterker dan de haat verschijnt zeer binnenkort bij uitgeverij Betsaida. Tijdens het opGROEIsymposium zal het worden gepresenteerd door de schrijver. De Nederlandse vertaling van het boek Plus fort que la haine – Sterker dan de haat verschijnt zeer binnenkort bij uitgeverij Betsaida. Tijdens het opGROEIsymposium zal het worden gepresenteerd door de schrijver zelf.

Tim Guénard bij opGROEIsymposium

Tim Guénard - Sterker dan de haatOp zaterdag 5 maart 2016 wordt dit boek gepresenteerd tijdens het opGROEIsymposium in Hilversum. Voor deze boekpresentatie komt Tim Guénard zelf naar Nederland. Hij zal kort vertellen over zijn boek en daarnaast nog een minilezing van een half uur verzorgen.

Het opgroeisymposium met als thema: “Als krachtige ouders een prachtige boodschap brengen”, wil ouders en andere opvoeders bemoedigen in hun rol om kinderen en tieners te vertellen over liefde en seksualiteit en Gods plan daarmee. (lees hier meer over het opGROEIsymposium). Diverse interessante sprekers gaan op hun eigen manier in op het thema en ook Tim Guénard levert daar zijn bijdrage aan.

Boek – Sterker dan de haat

Tim Guénard - Sterker dan de haatTim (Philippe) Guénard werd geboren in 1958. In het boek Sterker dan de haat vertelt hij over de pijn van zijn kinderjaren, zijn gebroken jeugd, zijn neergang in de criminaliteit en over de genezing van zijn innerlijke wonden. Tim Guénard is gehuwd en vader van vier kinderen. In zijn huis in de Pyreneeën vangt hij mensen in moeilijkheden op.

 

opGROEIsymposium

Het opGREIsymposium vindt voor de tweede keer plaats. Veel (gelovige) ouders en andere opvoederrs voelen zich de laatste jaren geconfronteerd en meermaals onaangenaam verrast met de manier waarop over relaties en seksualiteit wordt gedacht, gesproken en onderwezen.

Het opGROEIsymposium kijkt naar deze onderwerpen, relaties en seksualiteit, vanuit een christelijk (katholiek) oogpunt. De nadruk ligt deze keer op de belangrijke en krachtige rol die ouders en andere directbetrokken opvoeders hebben bij het doorgeven van de prachtige boodschap over relaties en seksualiteit.

Op de dag, die in Hilversum plaatsvindt, benaderen kapelaan Luc Simons, Sophia Kuby en Maureen Altorf in drie hoofdlezingen het thema. Daarnaast zijn er diverse  mini-workshops en is er gelegenheid tot ontmoeting. Aanmelden kan nog.