Kapelaan Luc Simons over de Theologie van het LichaamMet deze prikkelende titel plaatst Jaap van weblog Broodje Paap vandaag een inter­view dat hij hield met kapelaan Luc Simons, bij velen van de lezers van Katholiekgezin.nl bekend als spreker over de Theologie van het Lichaam. Met deze prikkelende titel plaatst Jaap van weblog Broodje Paap vandaag een interview dat hij hield met kapelaan Luc Simons, bij velen van de lezers van Katholiekgezin.nl bekend als spreker over de Theologie van het Lichaam.

Kapelaan Luc Simons over de Theologie van het Lichaam“U begrijpt, beste lezers, dat ik niet lang geleden vol frisse tegenzin naar Weert afreisde om mijn kennis over de theologie van het lichaam eens flink bij te spijkeren. Het bleek een waardevol weekend, want behalve een mooie dosis theologische kennis, kwam ook Judith van Hoof spreken over Fertility Care en waren er bovendien interessante ontmoetingen en gesprekken met mede-gelovigen. De cursus zelf werd gegeven door kapelaan Luc Simons, een priester van het bisdom Roermond. Hij werkt momenteel in Weert en is verbonden aan het gezinspastoraat van het bisdom. Toen het weekend ten einde was, ben ik eens met de kapelaan in gesprek gegaan. Uiteraard – zoals het goede katholieken betaamt – onder het genot van een biertje.”

Wij van Katholiekgezin.nl bevelen dit interview, maar ook een cursus over de Theologie van het Lichaam bijzonder bij u aan. Helaas ontbreekt het aan één ding bij dit interview, maar dat kunnen we Jaap niet aanrekenen: er staat niet vermeld waar de volgende cursus wordt gehouden…

Zodra er weer een activiteit bekend is in het kader van de Theologie van het Lichaam, kunt u die vinden op de speciale subpagina van Rkactiviteiten.nl: