NS JongerentourVoor wie vakantie in eigen land wil houden, is er volop keuze. En voor de tieners is er de tienertoer, terug van weggeweest: met z’n tweeën of met een groepje op pad. Na ruim zeventien jaar is de tienertoerkaart namelijk weer terug onder de nieuwe naam: jongerentoer. Voor wie vakantie in eigen land wil houden, is er volop keuze. En voor de tieners is er de tienertoer, terug van weggeweest: met z’n tweeën of met een groepje op pad. Na ruim zeventien jaar is de tienertoerkaart namelijk weer terug onder de nieuwe naam: jongerentoer.

NS Jongerentour

Na afwezigheid van ruim zeventien jaar hebben de NS besloten om de tienertoer dit jaar weer te introduceren onder de nieuwe naam: Jongerentoer. Met de tienertoerkaart kan je gedurende de zomer in een korte tijd veel plaatsen in Nederland bezoeken. Hier kan je dan weer allerlei leuke culturele activiteiten ondernemen. Tegenwoordig hebben CJP en de tienertoerkaart geen samenwerking meer. Maar met de cultuurpas van CJP krijg je wel kortingen bij veel culturele activiteiten, musea, dierentuinen, theaters en winkels.

Dit komt heel goed uit, want in de zomermaanden is er zoveel leuks te doen in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Amsterdam of Rotterdam? Een dagje naar Duinrell en ook lekker zwemmen in het Tikibad of een dagje naar Julianatoren, naar de Plopsa parken met korting, Dag- en Avondarrangementen Wunderland Kalkar, Neeltje Jans of bijvoorbeeld het Openluchtmuseum.nl. Hier kan je dus met je Tienertoerkaart voordelig naar toe reizen.

En wat dacht je van een bezoekje aan oma of je peettante en- oom? Of samen door de Heilige Deur om het nieuwe seizoen weer helemaal met een schone lei te beginnen? Of neem een kijkje bij een van de bedevaartplekken die Nederland rijk is. Op rkactiviteiten.nl en bij heiligjaarvandebarmhartigheid.eu vind je allerlei interessante activiteiten.

Voor 33 euro kan iedereen van 12 tot en met 18 jaar drie dagen in de 2e klasse onbeperkt door Nederland reizen. De Jongerentoer kun je gebruiken op maandag tot en met vrijdag na 09.00 en op zaterdag en zondag de gehele dag. Die drie dagen hoeven dus niet achtereenvolgend te zijn.

De Jongerentoer is geldig in één van de volgende drie reisperiodes:

  • Periode 1: 1 juni t/m 7 juli 2016
  • Periode 2: 1 juli t/m 7 augustus 2016
  • Periode 3: 1 augustus t/m 7 september 2016

De nieuwe Jongerentoerkaart kun je alleen online bestellen bij de Nederlandse Spoorwegen. (NS/KG)