Jubileum van de jongerenPaus Franciscus heeft in een brief aan tieners en jongeren (13-16 jaar) geschreven dat het jubel­jaar vooral in hun hart en geest plaats­vindt, met name door vriend­schap en zorg voor anderen. Van 23 tot 25 april vindt het Jubileum van de Jongeren plaats in Rome. Paus Franciscus heeft in een brief aan tieners en jongeren (13-16 jaar) geschreven dat het jubeljaar vooral in hun hart en geest plaatsvindt, met name door vriendschap en zorg voor anderen.

Laat je niet meeslepen door boodschappen van haat en angst, maar maak vrienden en maak steeds tijd vrij voor wie je hulp nodig heeft. Dat is kort samengevat de boodschap van paus Franciscus aan tieners en jongeren.

Jubileum van de Jongeren

Jubileum van de jongerenAanleiding voor de oproep van de paus is het Jubileum van de Jongeren van 23 tot 25 april 2016. De ontmoeting van jongelui uit de hele wereld met de paus op het Sint-Pietersplein is een van de twaalf speciale jubileumvieringen, die gepland zijn in de loop van het Jaar van de Barmhartigheid. De tekst van de brief werd donderdag 14 januari bekendgemaakt.

Wees moedig en durf tegen de stroom in te gaan. Wees een vriend van Jezus, de Prins van de Vrede, schrijft paus Franciscus. “Jullie worden christenen die moedige beslissingen zullen nemen om, zelfs door kleine gebaren, een wereld van vrede vorm te geven.”

“Dit heilige jaar moet een jaar van genade en vrede zijn, maar net zo goed van bekering en vreugde. En elke dag van het jubeljaar is een kans om te groeien in heiligheid. Geen enkele muur of afstand immers kan Gods barmhartigheid  stoppen.”

Paus Franciscus roept de tieners en jongvolwassenen op aandacht te blijven hebben voor oorlogsslachtoffers en mensen die in extreme armoede leven, maar ook voor de gewone dagelijkse zorgen en de eenzaamheid. “Verlies nooit de hoop. De Heer heeft een mooie droom en Hij wil die met jouw hulp verwezenlijken.”  (Kerknet.be)

Lees hier de tekst van de brief (Engelstalig)