Zomerkampen Bisdom RoermondDe bisdommen Roermond en Haarlem-Amsterdam hebben onlangs hun kampen voor 2016 weer bekendgemaakt. Een mooie gelegenheid om een overzicht te geven voor tieners. Zomerkampen Bisdom RoermondDe bisdommen Roermond en Haarlem-Amsterdam hebben onlangs hun kampen voor 2016 weer bekendgemaakt. Een mooie gelegenheid om een overzicht te geven voor tieners.

Tienerweekend Emmanuel

Zaterdag 12 en zondag 13 maart
“Ben jij tussen de 12 (brugklas) en 17 jaar?
Dan ben jij van harte welkom op het tienerweekend. Neem gerust je vrienden en vriendinnen mee want we gaan er weer een goed weekend van maken: geloof, actie, gebed en… uiteraard veel gezelligheid! Alles komt aan bod. Het tienerweekend bestaat uit God heel veel gezelligheid met elkaar.”

Ardennenkamp LVW

Vrijdag 29 april t/m woensdag 4 mei
Sint-Jan LVW organiseert in de meivakantie weer een Ardennenkamp voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Naast allerlei leuke activiteiten in de natuur is er ook ruimte om Jezus te ontmoeten en beter te leren kennen.

Duinenkamp LVW

Woensdag 4 t/m zaterdag 7 mei
Voor kinderen van 7 t/m 9 jaar organiseert Sint-Jan LVW het Duinenkamp in Heiloo. Bij het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo vermaken de kinderen zich binnen en buiten.

Survivalkamp LVW

Donderdag 5 t/m zondag 8 mei
“Er is geen stromend water (behalve de rivier waaraan gekampeerd wordt), er zijn geen bedden en er is geen WC. Ook mobieltjes worden niet gebruikt. Buiten een kampvuur is er geen verwarming.” Als dit je niet afschrikt maar enthousiast maakt, is dit je kamp! Een kamp met allerlei spannende activiteiten met de broeders van Sint Jan.

Tienerkamp Breakout

Tienerkamp Breakout Bisdom Haarlem-Amsterdam

Vrijdag 15 t/m dinsdag 19 juli
Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert in 2016 een tienerkamp voor tieners van 12 t/m 15 jaar. Het kamp zal plaatsvinden van 15 t/m 19 juli op het heiligdom in Heiloo. Vijf dagen lang met ruim 20 tieners op kamp. Leer nieuwe vrienden kennen, stel je vragen over het geloof en neem deel aan een actief en geweldig programma in en om het heiligdom. Een betere manier om je vakantie te beginnen is er niet.

Emmanuel Zomerkamp

Zaterdag 6 t/m donderdag 11 augustus
Deze zomer wordt voor het 33e jaar het Emmanuel Zomerkamp georganiseerd, een kampweek waarin ca. 100 kinderen deelnemen aan een divers programma. “In de ochtend is er een inhoudelijk programma met musical en sketches. ’s Middags is er sport en spel. En natuurlijk hebben we ook een kampvuur, een plensmiddag en een bonte avond. Heel belangrijke ingrediënten voor een echt zomerkamp!”

WKJ Tienerzomerkamp

Zaterdag 6 t/m zaterdag 13 augustus
Een super leuke week samen met andere katholieke jongeren. Leuke uitjes, bosspelen, kampvuur, sport, dropping en nog veel meer. Het thema wordt op een leuke, leerzame manier uitgewerkt en besproken. Leeftijd: 12 tot en met 16 jaar.

Kinderkamp Aartsbisdom Utrecht

Zondag 7 t/m vrijdag 12 augustus
Kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 12 jaar oud (basisschool). “Vanuit het thema ‘Beestenbende’ gaan de deelnemers deze week kijken naar verschillende verhalen in de Bijbel waar dieren in voorkomen. Natuurlijk doen we ook allerlei leuke activiteiten. We gaan veel spelletjes spelen, knutselen, zwemmen, slapen (en een beetje keten), lekker eten en nog veel meer.”

Tienerkamp Aartsbisdom Utrecht

Kampen Aartsbisdom UtrechtZondag 7 t/m zaterdag 13 augustus / zondag 14 t/m zaterdag 20 augustus
Ook in de zomer van 2016 zijn er weer kampen voor tieners in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Dit keer zijn ze in Nettersheim, in de Duitse Eifel. “We kamperen aan de oever van een rivier, houden spelen in het bos en het buitengebied, we gaan een trektocht maken en we gaan kanoën. We maken groepjes die voor zichzelf koken. Natuurlijk vieren we ook de Mis en vertellen we wat over de Bijbel – verder horen we graag wat jou bezig houdt. Het is dus op alle mogelijke manieren een uitdagend kamp. En jij gaat natuurlijk mee!”

Meidenkamp Bisdom Roermond

Maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus
Voor meiden tussen 12 en 17 jaar organiseert Bisdom Roermond een meidenkamp in Genk (België). “Naast de catechese natuurlijk ook genoeg sport- en spelmomenten. Verder zou ik zeggen, kom mee en beleef een te gekke week samen met dames van je eigen leeftijd.”

Survivalkamp Bisdom Roermond

Maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus
Een survivalkamp voor jongeren van 12 t/m 17 jaar in Epen. “We gaan o.a. kajakken, mountainbiken, samen optrekken, nieuwe vrienden maken en elkaar steunen. Maar we hebben ook momenten van catechese en we vieren samen de Heilige Mis.”

Jongenskamp Bisdom Roermond

Maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus
Een kamp voor jongens van 7 t/m 12 jaar in Genk (België). “Eén voor allen… We proberen dit jaar op kamp daar een beetje op te lijken. Allen voor Eén! We gaan allerlei leuke dingen doen: zingen, sport, luisteren, spelen in het bos, de Heilige Mis en natuurlijk de bonte avond! Kom ook en mis de leukste week van je leven niet!”

Meisjeskamp Bisdom Roermond

Maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus
Voor meisjes van 7 t/m 12 jaar organiseert Bisdom Roermond weer een Meisjeskamp bij de Birgittinessen in Weert. “Ook dit jaar gaan we weer een week op kamp om samen allemaal leuke activiteiten te doen! We willen natuurlijk niet te veel verklappen, maar we gaan sowieso veel knutselen, zingen, catechese volgen, heel veel spelletjes spelen, samen de Heilige Mis vieren en nog veel meer. En al die leuke dingen doen we niet alleen, maar samen met onze vriendinnetjes van het kamp en met de tofste leiding!”

Zeilkamp – De Twaalf Apostelen

Zaterdag 27 augustus t/m zaterdag 3 september
Een zeilkamp voor jongens van 12 t/m 17 jaar op de Loosdrechtse Plassen. “Tijdens de week wordt er natuurlijk veel gezeild. Iedereen krijgt les op zijn niveau, er is geen zeilervaring nodig om mee te mogen. Naast het zeilen gaan we ook samen nadenken over ons geloof. We vieren en zingen samen en we praten over het geloof onder leiding van de kamppriester. Verder worden er leuke en uitdagende spellen georganiseerd voor in de avond en is het een week vol gezelligheid en plezier.”

Tienerweekend Emmanuel

Zaterdag 17 en zondag 18 september
“Ben jij tussen de 12 (brugklas) en 17 jaar? Dan ben jij van harte welkom op het tienerweekend. Neem gerust je vrienden en vriendinnen mee want we gaan er weer een goed weekend van maken: geloof, actie, gebed en… uiteraard veel gezelligheid! Alles komt aan bod. Het tienerweekend bestaat uit God heel veel gezelligheid met elkaar.”

Mochten we een kamp over het hoofd hebben gezien, graag melding naar info@rkactiviteiten.nl