Nieuwe telefoonlijn Bel & BidVanaf 25 maart aanstaande is er een nieuwe telefoonlijn ‘Bel & Bid’. Deze lijn kan dagelijks tussen 20.00 – 23.00 uur gebeld worden. De lijn wordt beantwoord vanuit een kerk of kapel door katholieke vrijwilligers met een luisterend oor. Vanaf 25 maart aanstaande is er een nieuwe telefoonlijn ‘Bel & Bid’. Deze lijn kan dagelijks tussen 20.00 – 23.00 uur gebeld worden. De lijn wordt beantwoord vanuit een kerk of kapel door katholieke vrijwilligers met een luisterend oor.

0 9 0 0  –  1 1   2 2   7 7 7

Iedereen heeft wel eens een zorg, groot of klein: je zit op de middelbare school en hebt morgen een proefwerk natuurkunde waar je als een berg tegenop ziet. Of ouders vinden het lastig dat hun kind zo weinig speelafspraakjes heeft. Maar ook ziekte, eenzaamheid, problemen op het werk of in het huwelijk kunnen heel wat stress veroorzaken.

Nieuwe telefoonlijn Bel & BidAls je ‘Bel & Bid’ belt krijg je geen kant-en-klare oplossing of een advies, maar een luisterend oor en het aanbod om er samen voor te bidden. In het Evangelie zegt Christus: ‘Wanneer twee van u eensgezind op aarde iets vragen zullen zij het verkrijgen van mijn Vader die in de hemel is’ (Matt. 18, 19).

Bel & Bid geeft dagelijks de mogelijkheid om intenties met een gebedsmaatje bij God de Vader neer te leggen. De vrijwilligers die de telefoon beantwoorden zitten in een kerk of kapel voor het Allerheiligste. Kortom: dichter bij God zelf kan de zorg of vraag niet neergelegd worden.

Zowel vrijwilliger als beller zijn en blijven anoniem. Ook de inhoud van het gesprek blijft privé en wordt verder niet met anderen gedeeld.

Initiatief van Gemeenschap Emmanuel

Deze telefoonlijn is een initiatief van de Gemeenschap Emmanuel. Een aantal vrijwilligers is hieraan verbonden, maar verschillende ook niet. Zij zijn een betrokken parochiaan en/of maken deel uit van een andere RK organisatie.

Meer info