De dag waarop de zon dansteDit jaar is het 100 jaar ge­le­den dat Maria verscheen aan drie kinderen in Fatima (Por­tu­gal). Over deze verschij­ning is nu een een tekenfilm gemaakt, die een mooie intro­ductie geeft voor kinde­ren (vanaf 8/9 jaar), maar ook zeker voor volwassenen. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Maria verscheen aan drie kinderen in Fatima (Portugal). Over deze verschijning is nu een tekenfilm gemaakt, die een mooie introductie geeft voor kinderen (vanaf 8/9 jaar), maar ook zeker voor volwassenen.

De dag waarop de zon dansteDe film De dag waarop de zon danste, die Nederlands gesproken is, werd donderdag 23 maart aangeboden aan mgr. Mutsaerts, hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch, die het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen uit handen van pastoor J. Smith (Katholiek Alpha Centrum).

De film is een mooie introductie voor kinderen (vanaf 8/9 jaar), maar ook zeker voor volwassenen. In 30 minuten wordt de geschiedenis verteld, met humor, met spanning en met een duidelijke boodschap. De dvd is Nederlands gesproken en op dezelfde dvd staat de Engelse versie met Nederlandse ondertiteling. Bij de dvd is een folder gevoegd waarop nog meer over Fatima en de kinderen wordt verteld, met foto’s van de echte kinderen en een uitleg van de wat moeilijkere woorden.

De dvd is een mooi geschenk voor o.a. Eerste-Communicantjes. De prijs is speciaal laag gehouden om parochies in staat te stellen de film aan te bieden als geschenk aan hun communicanten of vormelingen. De film is overigens ook goed geschikt om volwassenen een eerste kennismaking met het gebeuren in Fatima te geven.

De film is een productie van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen, Katholiek Alpha Centrum en Betsaida.