Teams of Our Lady - Teams van Onze Lieve VrouwIn meer dan vijftig landen is een beweging van meer dan 55 duizend echtparen actief onder de naam Teams van Onze Lieve Vrouw. Vorige week kwamen bijna 7800 van hen samen in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia rond het thema ‘Waag het met het Evangelie’.

In meer dan vijftig landen is een beweging van meer dan 55 duizend echtparen actief onder de naam Teams van Onze Lieve Vrouw. Vorige week kwamen bijna 7800 van hen samen in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia rond het thema ‘Waag het met het Evangelie’.

Teams of Our Lady - Teams van Onze Lieve VrouwAan de oorsprong stond de Franse Henri Caffarel (1903-1996), met zijn Equipes Notre Dame, een beweging voor gehuwden. Volgens de Europese verantwoordelijken Francoise and Remi Gaussels richt de beweging zich op “het ten volle beleven van de rijkdom van het sacrament van het huwelijk”. De essentie is gebaseerd op de overtuiging dat het huwelijk ten dienste staat van de liefde en er de hoogste garantie voor biedt; dat huwelijk en gezin de natuurlijke plekken zijn van geluk en ten derde dat het huwelijk een weg is naar heiligheid”.

De beweging is opgedeeld in teams van telkens vijf echtparen en een geestelijke begeleider. “Die teams zijn van belang, omdat de echtparen die bij ons aangesloten zijn zich bewust zijn van hun beperkingen en ervan overtuigd zijn dat je als team de obstakels gemakkelijke uit de weg kunt ruimen verder kunt gaan.”

Na tien eerdere internationale bijeenkomsten in Europa, was de elfde in Brazilië. (KN/Zenit)