Te weinig mannelijkheidDe afnemende identiteit van mannelijkheid vormt een hindernis om Jezus’ leer over zijn Vader te begrijpen. Dat zei kardinaal Paul Cordes op een bijeenkomst aan de pauselijke Universiteit van Manila. De afnemende identiteit van mannelijkheid vormt een hindernis om Jezus’ leer over zijn Vader te begrijpen. Dat zei kardinaal Paul Cordes op een bijeenkomst aan de pauselijke Universiteit van Manila.

Te weinig mannelijkheidKardinaal Paul Cordes leidt de Pauselijke Raad Cor Unum, die verantwoordelijk is voor het coördineren van charitatief werk. De kardinaal maakt zich er zorgen over dat verzwakking van mannelijkheid overal ter wereld een hindernis is om Jezus’ leer over zijn Vader te begrijpen. “Tegenwoordig verkeert het zelfverstaan van mannelijkheid en vooral van vaderschap in een crisis”, zei kardinaal Paul Cordes op een bijeenkomst aan de pauselijke Universiteit van Manila.

UCA News, die nieuws vanuit de Aziatische wereld brengt, meldde dat functionarissen op de pauselijke universiteit de Duitse kardinaal een eredoctoraat in de theologie hadden toegekend. De kardinaal sprak hen daarna toe en citeerde rapporten en onderzoeken die aantoonden dat er sprake was van een “afnemende mannelijke identiteit”. Een van de rapporten stelt dat 24 miljoen kinderen in de VS leven zonder een vader. In 1960 waren dat er nog 10 miljoen, aldus kardinaal Cordes. (KN/CNS)