Family timeUit een Brits onderzoek blijkt dat 84 procent van ondervraagde ouders gelooft dat het positief is dat hun kinderen deelnemen aan veel verschillende activiteiten. Meer dan de helft van de moeders en vaders zegt dat het leven van hun kroost drukker is dan dat van hen op dezelfde leeftijd. Family timeUit een Brits onderzoek blijkt dat 84 procent van ondervraagde ouders gelooft dat het positief is dat hun kinderen deelnemen aan veel verschillende activiteiten. Meer dan de helft van de moeders en vaders zegt dat het leven van hun kroost drukker is dan dat van hen op dezelfde leeftijd.

Volgens experte Elaine Hindal zijn de resultaten van dit onderzoek alarmerend. “Gezinnen krijgen het steeds moeilijker om tijd voor elkaar te maken. Als deze activiteiten ervoor zorgen dat kinderen minder bij hun gezin kunnen zijn, dan baart mij dat zorgen. Familie is ontzettend belangrijk in het leven van een kind.” Uit Amerikaanse cijfers blijkt namelijk dat vaders van veertienplussers slechts twee uur per week bij hun kinderen zijn, bij moeders is dat slechts een uur.

Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is 's avonds samen te eten, daarom raden experts aan om dit toch minstens een keer per week te doen. Het heeft niet alleen gezondheidsvoordelen voor de kinderen, maar het stimuleert ook de communicatie binnen het gezin. Een goede gesprek tijdens de maaltijd zou namelijk het risico bij adolescenten beperken dat ze beginnen te roken, drinken en drugs gebruiken. (KN/Het LaatsteNieuws)