Suske en Wiske en de sinistere siteDe Belgische striphelden Suske en Wiske gaan Nederlandse kinderen op de basisschool vanaf deze week veilig leren internetten. Stichting Kennisnet ICT op School verspreidt de speciale uitgave 'Suske en Wiske en de Sinistere Site'.

Illustraties: Standaard Uitgeverij 
Suske en Wiske en de sinistere site
 

De Belgische striphelden Suske en Wiske gaan Nederlandse kinderen op de basisschool vanaf deze week veilig leren internetten. Stichting Kennisnet ICT op School verspreidt de speciale uitgave 'Suske en Wiske en de Sinistere Site'. Peter Vanvelthoven, de Belgische minister voor informatisering, reikte dinsdag op een Amsterdamse basisschool het eerste exemplaar uit.

De strip is vervaardigd op verzoek van de Vlaamse staatssecretaris voor de Informatisering van de Staat, Peter Vanvelthoven. Begin vorig jaar is de strip al verspreid onder leerlingen vanaf het zesde jaar op Belgische basisscholen. Het album is ook in het Frans en Duits verschenen.

ICT Kennisnet op School verzorgt de verspreiding naar scholen die mee willen doen aan het project. Deze stichting ondersteunt de Nederlandse onderwijssector op het gebied van ICT.

Suske en Wiske en de sinistere siteHet stripverhaal draait om een tovenaar. Hij lokt kinderen via een betoverde site naar zich toe. Wiske trapt in de val en wordt het internet in 'geflitst'. Zij leert door schade en schande hoe ze van internet gebruik kan maken zonder in problemen te komen. De andere striphelden moeten haar te redden. Aan de hand van hun avonturen wordt verteld over de gevaren van internet en hoe kinderen die kunnen vermijden. 

In België kregen al eerder tweehonderdduizend leerlingen van de basisschool deze speciale uitgave met tips over veilig internetten. Met toestemming van de Belgische overheid verspreidt Kennisnet Ict nu 33 duizend exemplaren van de strip op basisscholen en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs in Nederland. (ZDNet.be / nu.nl)