Susan BoyleArtsen hadden mijn moeder geadvi­seerd mij te laten abor­teren, omdat zij dachten dat haar zwanger­schap gevaar­lijk voor haar was. Ik leef omdat zij de abortus weigerde! Dat zegt de katho­lieke Schotse Susan Boyle, die in april 2009 in een talenten­jacht wereldbekend werd. Artsen hadden mijn moeder geadviseerd mij te laten aborteren, omdat zij dachten dat haar zwangerschap gevaarlijk voor haar was. Ik leef omdat zij de abortus weigerde.

Dat zegt de katholieke Schotse Susan Boyle, die in april 2009 in een talentenjacht wereldbekend werd, in een pas verschenen biografie The woman I was born to be (De vrouw die ik van geboorte ben).

Susan BoyleSusans moeder had al acht kinderen toen ze in verwachting raakte en de artsen complicaties vreesden. Omdat ze principieel katholiek was, stemde zij niet in met een abortus. Susan werd geboren met nogal wat problemen, tijdelijk gebrek aan zuurstof deed de artsen vrezen dat haar hersenen onherstelbaar beschadigd waren. Voor Susans moeder waren er geen felicitaties van de staf van het ziekenhuis.

Susan zegt nu dat de artsen zo niet mogen reageren "want zij kunnen de toekomst niet voorspellen". Zij bleek een vechter, haar hele leven lang, tot en met haar zangcarrière. Van haar debuutalbum I dreamed a dream werden in zes weken ruim 9 miljoen exemplaren verkocht, wat haar een plaats in het Guinness Book of Records bezorgde.

Ook de moeder van de blinde Italiaanse zanger Andrea Bocelli weigerde een abortus. (KN/Lifsite)