Stop dokter Corrie - teken de petitieCommotie rond het programma Dokter Corrie, is voor twee moeders de aanzet geweest om een petitie en een website te starten. Met de petitie willen ze NTR, zo nodig door inmenging van de volks­ver­tegen­woordi­gers in Den Haag, vragen het programma Dokter Corrie in het schooltv week­journaal stop te zetten. Commotie rond het programma Dokter Corrie, is voor twee moeders de aanzet geweest om een petitie en een website te starten. Met de petitie willen ze NTR, zo nodig door inmenging van de volks­ver­tegen­woordi­gers in Den Haag, vragen het programma Dokter Corrie in het schooltv week­journaal stop te zetten.

Stop dokter Corrie - teken de petitieMet de petitie en de bijbehorende site wijzen de initiatiefnemers op de eenzijdige, ordinaire, misplaatst grappige seksuele voorlichting in het op veel scholen bekeken schooltv weekjournaal. De eerste verantwoordelijkheid ligt bij de ouders. Zij lichten hun kinderen, op het moment dat de kinderen er aan toe zijn, voor op het gebied van seksualiteit vanuit het perspectief van levensvisie, verantwoordelijkheid en een langdurige relatie.

Nu laat de publieke omroep NTR in het journalistieke programma schooltv weekjournaal een Koefnoen-actrice seksualiteit bespreken alsof het een "leuke en spannende" sport is waarvan je alleen de techniek onder de knie moet krijgen en waarbij het belangrijk is het ‘veilig’ te doen. Dokter Corrie geeft op een ongepaste manier en vanuit een bepaalde visie op relatie en seksualiteit voorlichting die niet gedeeld wordt door veel mensen.

Petitie en website

Daarom is een petitie gestart om het onderdeel dokter Corrie van schooltv weekjournaal te stoppen. De petitie zal worden aangeboden aan de Tweede Kamer. U kunt de petitie hier tekenen en meer informatie lezen:

Pauze

Tot nu toe zijn er vijf afleveringen van dokter Corrie geweest. Nu is er even een pauze vanwege een quiz en de herfstvakantie maar daarna zal het weer worden voortgezet. Als we een reactie van de programmamakers mogen geloven, gaat het om twaalf afleveringen van dokter Corrie.

Rutgers

Men zou kunnen redeneren dat deze twaalf afleveringen snel genoeg voorbij zijn en eventuele misvattingen thuis wel weer zijn bij te stellen. Er staat echter meer op het spel: met Dokter Corrie heeft Rutgers WPF een voet tussen de deur bij schooltv. Rugers WPF heeft een eenzijdige kijk op seksuele opvoeding. Wanneer we deze inmenging niet stoppen, kunnen we volgend jaar een schepje er bovenop verwachten.