Werkende moeder (foto: Jenny Bradford)Vrouwen die werk en gezin willen combineren, moeten volgens het Vaticaan meer politieke steun krijgen. Dat zei aartsbisschop Bernardito Auza, de VN-waarnemer van de Heilige Stoel, op een VN-conferentie over het gezin en de rechten van mannen en vrouwen in New York. Werkende moeder (foto: Jenny Bradford)Vrouwen die werk en gezin willen combineren, moeten volgens het Vaticaan meer politieke steun krijgen. Dat zei aartsbisschop Bernardito Auza, de VN-waarnemer van de Heilige Stoel, op een VN-conferentie over het gezin en de rechten van mannen en vrouwen in New York.

Hij veroordeelde de discriminatie van moeders die hun kinderen tijdens de eerste levensjaren zelf willen opvoeden: “De kwaliteit van onze samenleving wordt weerspiegeld in de manier waarop wij, zowel als individu en als samenleving, vrouwen steunen om sterke en gezonde gezinnen uit te bouwen.”

Volgens mgr. Auza wordt de bijdrage van vrouwen in de uitbouw van onze samenleving veel te weinig gewaardeerd. Niet zelden wordt die bijdrage van moeders als achterhaald afgeschilderd. “Vrouwen moeten de kans krijgen om al hun talenten te ontwikkelen. Dat vereist zeker ook respect voor de vrouwelijke natuur. Mannen en vrouwen moeten dezelfde rechten krijgen, maar zij zijn niet identiek. Zij kunnen elkaar vervolmaken.”

(Kerknet)