Stefan van Aken bij de doop van de jongste, juni 2013Na een moedig en gelovig door­stane lange periode van ziekte is zater­dag­middag 18 januari Stefan van Aken over­leden, nog net geen veertig jaar oud. Samen met zijn vrouw, Lisette, vormden zij de afdeling Huwelijk en Gezin van bisdom Haarlem-Amsterdam, De Hoeksteen. Stefan van Aken bij de doop van de jongste, juni 2013Na een moedig en gelovig doorstane lange periode van ziekte is zaterdagmiddag 18 januari Stefan van Aken overleden, nog net geen veertig jaar oud. Samen met zijn vrouw, Lisette, vormden zij de afdeling Huwelijk en Gezin van bisdom Haarlem-Amsterdam, De Hoeksteen.

Lisette van Aken schreef op Facebook:

Velen zullen het al vernomen hebben, Vanmiddag heeft de Heer mijn lieve man en onze lieve vader thuisgehaald. Eens zullen we weer samen zijn. Tot die tijd…

Lisette, Anne, Matthijs, Edith, Laurens, Floris, Myrthe

Mgr. Hendriks schreef op zijn blog:

Hij heeft Lisette en zijn jonge gezin los moeten laten, dat was nog wel het moeilijkste. Hij heeft gestreden, vol geloof en met een mengeling van overgave en vechtlust om zo lang mogelijk bij zijn gezin te kunnen zijn.

Zijn ziekteperiode zal voor Lisette en de kinderen een onvergetelijk intense tijd blijven, waarin Gods aanwezigheid ook soms bijna voelbaar, tastbaar was. Daarnaast is er natuurlijk pijn, verdriet en duisternis. Van harte wens ik Lisette en de kinderen alle kracht toe die zij in deze tijd en in de tijd die komen gaat heel hard nodig hebben.

Huwelijk en gezin waren echt een passie voor Stefan. Daar heeft hij zich voor ingezet, thuis, in het bisdom en zelfs over de grenzen van het bisdom heen. Zijn grote wens was dan ook een theologische vorming op te zetten in wetenschap van huwelijk en gezin.

Moge hij rusten in vrede!

Weblog van Lisette en Stefan

Vanaf het moment van de diagnose zijn Lisette en Stefan een weblog begonnen waarop zij lief en leed deelden met de wereld. Het is een geweldig testament van geloof, lijden, liefde en overgave aan God.