Steeds meer moeders werkenIn ruim driekwart (77%) van de gezinnen met minimaal één minderjarig kind werkten in 2009 beide ouders, tegenover 68% in 2002. Aldus nieuwe onderzoeksgegevens van het CBS. Steeds meer moeders  werkenIn ruim driekwart (77%) van de gezinnen met minimaal één minderjarig kind werkten in 2009 beide ouders, tegenover 68% in 2002. Aldus nieuwe onderzoeksgegevens van het CBS.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde maandag de nieuwe cijfers. Het CBS nam alleen de gezinnen met twee ouders mee in het onderzoek. Vorig jaar telde Nederland 1,6 miljoen ouderparen met minstens één minderjarig kind.

Van de werkende moeder besteedt 70% meer dan de helft van de tijd aan haar gezin (zorg en huishoudelijk werk); bij 10% van de vaders krijgt het gezin meer aandacht dan betaalde arbeid. In het overgrote deel van de gezinnen (62 procent) waar beide ouders een baan hebben, werkte de vader vorig jaar de meeste uren. In slechts 2% van de gezinnen werkt de moeder meer dan de vader; in een op de acht gezinnen werken beide ouders evenveel buitenshuis. (KN/Nu.nl)