World Meeting of Families 2018 DublinMet een indruk­wek­kende confe­rentie hebben de Ierse bisschoppen de aftrap gegeven voor de voor­be­rei­dingen op de Wereld­gezins­dagen in Dublin in augustus 2018. Met een beetje geluk zal ook paus Franciscus hierbij aanwezig zijn! World Meeting of Families 2018 DublinMet een indruk­wekkende conferentie hebben de Ierse bisschoppen de aftrap gegeven voor de voor­bereidingen voor de Wereld­gezins­dagen in Dublin in augustus 2018. Met een beetje geluk zal ook paus Franciscus hierbij aanwezig zijn!

Thema

Het thema zal deze keer zijn: ‘The Gospel of the Family: Joy for the World’ – Het evangelie van het gezin: Vreugde voor de wereld.

Launch Event

Zaterdag 22 oktober werd het officiële startsein gegeven met een World Meeting of Families Launch Event georganiseerd door de Ierse bisschoppen­conferentie.

Markeer die datum

De Wereldgezinsdagen zullen worden gehouden van woensdag 22 t/m zondag 26 augustus 2018. Vanwege de internationale belangstelling is het verstandig om op tijd accomodatie te regelen!

Een eerste opzet van het programma is er ook al. Woensdag 22 t/m vrijdag 24 augustus zal een driedaags congres worden gehouden rond het thema met dagelijks een Eucharistieviering, gebedsactiviteiten, lezingen, workshops en exposities. Zaterdagavond 25 augustus staat een festival op het programma met culturele activiteiten met zang, dans, gebed en getuigenissen. Zondag 26 augustus wordt tot besluit de H. Mis gevierd uit dankbaarheid en voor de heiliging van gezinnen.

Officiële uitnodiging voor paus Franciscus

Tijdens het Launch Event – startsein werd bekendgemaakt dat reeds in januari 2016 een officiële uitnodiging werd overgebracht aan de paus namens de Ierse bisschoppenconferentie door aartsbisschoppen mgr. Eamon Martin van Armagh en mgr. Diarmuid Martin van Dublin. De Nuntius van Ierland heeft de uitnodiging bevestigd en diplomatiek vermeld dat de uitnodiging zorgvuldig zal worden overwogen.

De premier van de Ierse Republiek, Enda Kenny, heeft tijdens een persconferentie van het Europees Parlement in Brussel gereageerd. Hij heeft laten weten dat, mocht de paus de uitnodiging accepteren, de Ierse regering dat zal goedkeuren, de paus zal verwelkomen en hem behandelen op een manier die hoort bij het hoofd van de katholieke Kerk.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de officiële website van de Wereldgezinsdagen en blijf op de hoogte door de World Meeting of Families te volgen op Facebook:

Overzicht van Wereld­gezins­dagen

In principe worden elke drie jaar Wereldgezinsdagen georganiseerd.

  • 1994 – Eerste Wereldgezinsdagen in Rome, Italië
  • 1997 – Rio de Janeiro, Brazilië
  • 2000 – Rome, Italië
  • 2003 – Manilla, Filippijnen
  • 2006 – Valencia, Spanje
  • 2009 – Mexico-City, Mexico
  • 2012 – Milaan, Italië
  • 2015 – Philadelphia, VS
  • 2018 – Dublin, Ierland

World Meeting of Families