De Tijd van je LevenDeze week is in Utrecht de eerste workshop uit de workshopserie De Tijd van je Leven – Gezin zijn met peuters gestart. Twee enthousiaste ouders uit Lunetten zijn aan de slag gegaan met een groep ouders. Deze week is in Utrecht de eerste workshop uit de workshopserie De Tijd van je Leven – Gezin zijn met peuters gestart. Twee enthousiaste ouders uit Lunetten zijn aan de slag gegaan met een groep ouders.

De Tijd van je LevenGezin zijn met peuters  is een nieuwe serie van vijf Inspiratieworkshops voor ouders met peuters. Stuk voor stuk verrassend creatieve én inhoudelijke ontmoetingen met ouders. De workshops van De Tijd van je Leven – Peuters worden georganiseerd door ouders: enthousiaste vrijwilligers die ouders met kinderen in de peuterleeftijd de gelegenheid geven gericht na te denken over de manier waarop zij hun gezinsleven willen vormgeven. Hoe wil je gezin zijn? In die vraag is de hele workshopserie samengevat.

“Ouders inspireren en coachen elkaar iets moois te maken van hun gezin”. Dat is de missie waarmee veel vrijwilligers het avontuur aangaan en De Tijd van je Leven – Peuters organiseren. En met succes, want aan het eind van de serie bijeenkomsten geven ouders vaak dit soort reacties: “ik heb weer zin om iets moois van mijn gezin te maken”; “door de workshops ben ik veel bewuster gaan nadenken over hoe we dingen doen”; “het relativeert enorm als je hoort dat andere ouders vaak met dezelfde dingen bezig zijn als wij“; “door De Tijd van je Leven – Peuters beseffen we veel meer hoe bijzonder het eigenlijk is dat we een gezin zijn”.

Ouders van peuters gaan een nieuwe fase  in: het opvoeden is begonnen! Het leven met een peuter is verrassend en grappig, maar soms ook vermoeiend en intensief. De Tijd van je Leven – Peuters biedt een plek voor ouders om te reflecteren, doelen te stellen, ervaringen uit te wisselen en tips op te doen.  De Tijd van je Leven – Peuters verbindt gezinnen met elkaar: de contacten die ouders opdoen blijven wanneer de workshops zijn afgelopen. Zo ontstaat een netwerk van ouders.

De Tijd van je Leven – Peuters kan gegeven worden door alle enthousiaste ouders die graag iets voor andere gezinnen willen betekenen. Je hoeft geen opvoedingsdeskundige te zijn om met de workshop aan de slag te gaan. Family Factory is door ouders, voor ouders.

Meedoen of zelf een groep starten? Kijk op www.familyfactory.nu voor alle activiteiten in je buurt en voor de eerstvolgende trainingsdag.