EuropascoutsHet initiatief om in ’s-Hertogenbosch te starten met een groep Europa Scouts krijgt zondag 27 september a.s. een vervolg. Die dag is er een presentatie in de Lucaskerk, waarbij de initiatiefnemers meteen het startschot willen geven voor twee groepen. Het initiatief om in ’s-Hertogenbosch te starten met een groep Europa Scouts krijgt zondag 27 september a.s. een vervolg. Die dag is er een presentatie in de Lucaskerk, waarbij de initiatiefnemers meteen het startschot willen geven voor twee groepen.

EuropascoutsZondag 27 september is er om 12.00 uur (na de Mis van 11 uur) in de Lucaskerk, Zuiderparkweg 301 in ’s-Hertogenbosch een presentatie voor ouders en jongeren vanaf 18 jaar over de r.k. Europa Scouts.

De presentatie heeft twee concrete doelen:

  • twee groepen welpen opzetten in ’s-Hertogenbosch: een groep voor jongens en een groep voor meisjes tussen 8-12 jaar
  • jongeren enthousiasmeren om de groepen te gaan leiden

Heb je een kind tussen 8 en 12 jaar, of ben je 18+ en geïnteresseerd in het leiden van een scouting groep? Kom dan op 27 september eens luisteren! Je hoeft uiteraard niet uit ’s-Hertogenbosch zelf te komen. Ook voor kinderen en potentiële leiders die in de omgeving van 's-Hertogenbosch wonen is het interessant. De bijeenkomsten zijn ongeveer 1 x per maand. Als de groep groeit wordt er vanzelf gesplitst en kunnen er groepen op verschillende plaatsen ontstaan.

We hopen dat 2 volwassenen bereid zijn de 27e even op de kinderen te letten zodat de ouders rustig kunnen luisteren.

Nota bene: er is ook een groep verkenners in oprichting voor jongens vanaf ongeveer 13 jaar. Dit is een landelijke groep.

Meer info en enkele filmpjes over de Europa Scouts vind je hier op de website van het Sint-Janscentrum waar in juli reeds een informatiebijeenkomst plaatsvond.

Info 27 september:
Cissy Suijkerbuijk, dulciventer@gmail.com

Agemene info over de EuropaScouts

Alban Reboul Salze,
National delegate Netherland,
Europascout en Gidsen – UIGSE
+31 (6) 25 56 18 64