Spreekbeurt redt mensenleven Een op video opgenomen pleidooi voor het recht op leven van ongeboren kinderen van een Canadese scholiere heeft wereldwijd de aandacht getrokken. De bijdrage van de 12-jarige Lia uit Toronto op Youtube heeft een moeder ervan afgehouden abortus te plegen.

Een op video opgenomen pleidooi voor het recht op leven van ongeboren kinderen van een Canadese scholiere heeft wereldwijd de aandacht getrokken. De bijdrage van de 12-jarige Lia uit Toronto op Youtube heeft een moeder ervan afgehouden abortus te plegen. De spreekbeurt van de 12-jarige Lia is reeds 300.000 maal bezocht. Haar rede begint met de vraag: “Wat zou je ervan vinden dat iemand anders de keuze zou maken of je leeft of sterft. En dat zonder acht te slaan op wat je tot nu toe gedaan hebt of in de toekomst zou doen? Dat is precies wat 115.000 baby’s per dag overkomt.” Lia had met haar rede aan een wedstrijd in spreekbeurten deelgenomen, hoewel haar lerares haar geadviseerd had een ander thema te kiezen, meldt de internetsite LifeSiteNews.com.

Haar klassenlerares was opgetogen over de vijf minuten durende rede, hoewel ze voorstander van abortus is. Lia deed namens haar school mee in een scholenwedstrijd en won. Daarna meldde ze zich aan voor een wedstrijd op regionaal niveau, maar daar verloor ze. Toch werd bekend dat een zwangere vrouw na het horen van Lia’s pleidooi besloot haar kind niet te laten aborteren. “Het redden van een leven is de beste prijs die men kan winnen”, verklaarde de moeder van de 12-jarige Lia. (KN/Kathnet)

Link: www.youtube.com/watch?v=wOR1wUqvJS4