Sportkorting voor kinderen van lage inkomensGezinnen in Capelle aan den Ijsel die in de lagere inkomensgroepen vallen, krijgen korting als hun kinderen willen sporten. Sportkorting voor kinderen van lage inkomensGezinnen in Capelle aan den Ijsel die in de lagere inkomensgroepen vallen, krijgen korting als hun kinderen willen sporten.

De gemeente Capelle vindt dat ook kinderen van ouders die het niet zo breed hebben, recht hebben om te sporten. De korting geldt voor kinderen van vier tot vijftien jaar.

Bij de gemeente zijn de inkomens van de gezinnen niet bekend. Daarom is er een brief de deur uitgegaan naar alle gezinnen die kinderen hebben in die leeftijdscategorie. Die gegevens zijn wel bekend.

Gezinnen met twee ouders met een netto-inkomen van maximaal 1400 euro komen in aanmerking voor de korting. Eénoudergezinnen krijgen korting als de vader of moeder een netto-inkomen heeft van 1300 euro per maand.

Met de korting bespaart een gezin 135 euro per kind. “Dat kunnen ze gebruiken om bijvoorbeeld de contributie bij een sportvereniging te betalen of danslessen te nemen. De korting geldt namelijk ook voor culturele activiteiten”, aldus Leon Romeyn van de gemeente Capelle.

Ouders die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming, kunnen vanaf donderdag 6 september met hun inkomensgegevens een kortingsbrief ophalen bij het gemeentehuis. (AD)