Spelen met kinderenSpelen. Daarmee ontdekken kinderen wie ze zijn, wat ze kunnen en op welke manieren zij kunnen omgaan met de wereld om hen heen. Veel ouders weten dit wel. We gaan er alleen vaak ten onrechte van uit dat kinderen dit uit zichzelf en zonder hulp van volwassenen kunnen. Spelen. Daarmee ontdekken kinderen wie ze zijn, wat ze kunnen en op welke manieren zij kunnen omgaan met de wereld om hen heen. Veel ouders weten dit wel. We gaan er alleen vaak ten onrechte van uit dat kinderen dit uit zichzelf en zonder hulp van volwassenen kunnen.

Spelen met kinderenKinderen vinden spelenderwijs hun weg in het leven. Spelen is oefenen, is zelfvertrouwen ontwikkelen, (sociale) vaardigheden leren. Daarbij is betrokkenheid van de ouders of opvoeders een must.

Er zijn heel veel redenen waarom spelen met je kind belangrijk is, zoals:

  • Je bouwt aan een band met elkaar en investeert positieve aandacht (Je zult versteld staan hóe vaak kinderen negatieve aandacht krijgen, terwijl we weten dat het benadrukken van wat goed gaat veel effectiever is)
  • Spelen is dé manier om je kind te stimuleren en zelfvertrouwen bij te brengen
  • Door samen te spelen geniet je zelf volop van het wereldwonder dat aan jou is toevertrouwd!

Neem deze week eens iedere dag tien minuten om écht met je onverdeelde aandacht het spel van je kind mee te doen. Het kind heeft de regie! Voelt het wat onwennig? Ga dan juist door. Heb je meer kinderen? Puzzel dan even om momenten te creeëren dat je hen echt apart hebt. Kijk na een week eens welk effect het heeft op je kind, op jou en op jullie relatie.

(bron: www.familyfactory.nu )