Site voor ouders van ongeneeslijk zieke kinderenDe website www.koesterkind.nl en een contactlijn zorgen vanaf deze week voor hulp aan radeloze ouders van ongeneeslijk zieke kankerpatiëntjes. In Nederland overlijdt elke twee dagen een kind aan kanker.
De website www.koesterkind.nl en een contactlijn zorgen vanaf deze week voor hulp aan radeloze ouders van ongeneeslijk zieke kankerpatiëntjes. In Nederland overlijdt elke twee dagen een kind aan kanker.

Site voor ouders van ongeneeslijk zieke kinderen‘Koesterkind’ is de naam van het initiatief van de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). De website en de speciale contact- en informatielijn (06-39105000) bieden samen met een nieuwe brochure handvatten en praktische informatie aan ouders.

Marie-José Pulles van de VOKK: “Ouders van een kind dat binnen afzienbare tijd zal overlijden, worden in korte tijd voor veel moeilijke keuzes geplaatst. De behoefte aan informatie en ondersteuning is in zo’n situatie groot. Palliatieve zorg voor kinderen, de zorg voor kinderen die niet meer beter kunnen worden, begint zich de laatste tijd steeds meer te ontwikkelen, maar staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Er is dan ook nog een groot tekort aan kennis en ervaring bij hulpverleners waardoor de begeleiding lang niet altijd naadloos aansluit op de vraag.”

“De titel Koesterkind” vertelt Marie-José Pulles, “is gekozen omdat ouders dit kind zullen blijven koesteren. Koesteren in de betekenis van liefdevol verplegen maar ook in de betekenis van een herinnering.” (BN De Stem)

Zie: www.koesterkind.nl