Sinterklaas surpriseOp mijn werk hebben we deze week Sinterklaas gevierd. Mijn baas zet dan een grote mijter op de grond, daarbij een roe (die verder niet gebruikt is), een zelf gemaakte staf en diverse kado's. Vervolgens is er dan een gedicht van de baas voor het personeel en een gedicht van het personeel voor de baas.
Op mijn werk hebben we deze week Sinterklaas gevierd. Mijn baas zet dan een grote mijter op de grond, daarbij een roe (die verder niet gebruikt is), een zelf gemaakte staf en diverse kado's. Vervolgens is er dan een gedicht van de baas voor het personeel en een gedicht van het personeel voor de baas.

Sinterklaas surpriseElke partij kan op ludieke wijze de andere op de hak nemen of geven "een stille hint van de Sint". Zeker als de volgende dag de functioneringsgesprekken zijn waarbij eventuele salarisverhogingen aan bod komen. Men vertelde ook hoe het sinterklaasfeest bij hen thuis was geweest. En dan blijkt dat iedereen het op zijn eigen manier viert, al naar gelang de samenstelling van het gezin.

Wij hebben vier jongens in de leeftijd van 13 tot 19 jaar. En dan krijg je wel een beetje vergelijkbare situatie als op het werk. Wat betreft het dichten dan. Een van de jongens had mij getrokken met lootjes. In het gedicht kwam voor dat bij ons als ouders de ouderdom met gebreken komt, want de afgelopen maand was zowel bij mijn vrouw als bij mijzelf een stuk kies of vulling uit de mond gevallen (bij mij tijdens het poetsen, dus onschuldiger kan het niet).

In tegenstelling tot het dichten zijn wij in het maken van surprises niet zo goed. Verder dan de bekende stoomboot met een closetrolletje als pijp komen wij in het algemeen niet. In tegenstelling tot onze technische buurman. Die had vier dagen in de garage doorgebracht! Moet wel een hele goeie surprise gemaakt hebben! Een sport met zijn zoon, de afgelopen jaren zo gegroeid.

Maar zelfs met veel minder tijd kan ook mijn moeder iets heel aardigs in elkaar knutselen. Ik heb in mijn leven nog geen Sinterklaas gevierd zonder mijn moeder. Met Kerst of Oud en Nieuw is ze elders bij een broer of zus van mij, maar met Sinterklaas traditiegetrouw bij ons. Ook nu ze 81 jaar is. Zij is wel creatief. Ze had een hersenpan gebreid met allemaal sliertjes erin die hersens voorstelden die helemaal door elkaar geschud waren. Zij had onze zoon getrokken die een hersenschudding heeft gehad. Uiteraard straalde het gedicht bezorgdheid uit. Kado's, gedichten, snoepgoed en gezelligheid: kortom, wij kunnen terugkijken op een gezellig oer-Hollands feest.